KONYA'da, 12,5 yıl hapis cezasına carptırılan Kadir Şeker'in oldurduğu sevgilisi Ozgur Duran'ın (32) elinden dayak yerken kurtardığı Ayşe Dırla'nın (35), bıcaklı kavgaya karıştığı ortaya cıktı. Dırla'nın, dini nikahla birlikte yaşadığı Murat Hanlı'nın (26) kardeşi Ş.D.'nin (17) 1 kişiyi bıcakla yaraladığı kavgaya dahil olduğu belirtildi. Hanlı ile cezaevinde tutuklu bulunan Dırla'nın 900 gram eroinle yakalandığı 29 Ekim'den 4 gun once kavganın cıktığı oğrenildi.
Kentte universite sınavlarına hazırlanan Kadir Şeker, gecen yıl 5 Şubat akşamı kaldığı teyzesinin evine giderken, Selcuklu ilcesi Yeni İstanbul Caddesi Piri Reis Parkı'nda, Ozgur Duran'ın sevgilisi Ayşe Dırla'yı dovduğu gerekcesiyle olaya mudahale etmek istedi. Şeker, cıkan arbedede Duran'ı bıcaklayarak oldurdu. Olay sonrası tutuklanan Şeker, 'kasten adam oldurme' sucundan yargılandığı 3'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 14 Ekim'de once omur boyu hapse carptırıldı. Ceza, sucun 'haksız tahrik' altında işlendiği gerekcesiyle once 15 yıla, 'iyi hal' indirimiyle de 12,5 yıla indirildi.
O KADIN, 900 GRAM EROİNLE YAKALANIP TUTUKLANDI Kadir Şeker'in kurtarmaya calıştığı Ayşe Dırla ve dini nikahla birlikte yaşadığını one surduğu Murat Hanlı, 29 Ekim'de yanlarında 900 gram eroinle yakalanmaları sonucu mahkemece tutuklandı. Dırla, mahkemedeki ifadesinde, "Ben uyuşturucu kullanmıyorum. Murat uyuşturucu bağımlısı. Uyuşturucuyu kullanmak icin aldı. O gun akşam eve paketle geldi. Ben de gorunce kızdım. Tekrar uyuşturucu bağımlısı olmasını istemiyordum. Geri goturmek istedik. Uyuşturucuyu aldığımız mahalleye geldiğimizde polis bizi yakaladı" dedi. 4 GUN ONCE 1 KİŞİNİN BICAKLANDIĞI KAVGAYA KARIŞMIŞAyşe Dırla'nın, Murat Hanlı ile birlikte uyuşturucuyla yakalanmadan 4 gun once de merkez Karatay ilcesi Doğuş Mahallesi'nde kavgaya karıştığı ortaya cıktı. Hanlı'nın kardeşi Ş.D.'nin, aralarında husumet olan Muhammed Delibaş (31), Eyup Delibaş (20) ve Fatih Delibaş (18) ile kavga ettiği, bu sırada Fatih Delibaş'ı bıcakladığı belirlendi. Olaydan sonra gozaltına alınan Ş.D.'nin, ifadesinde, kavga sırasında ağabeyi Murat Hanlı ve Ayşe Dırla'nın da bulunduğunu soylediği oğrenildi. Ş.D., savcılıktaki ifadesinin ardından adli kontrol kararıyla serbest bırakılırken, soruşturma suruyor.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Hasan DONMEZ