Yeni tip koronavirus (Kovid-19) surecinde aldıkları tedbirlerle kesintisiz tedavi imkanı sunan ve yabancıların da tercihleri arasında bulunan Akdeniz Universitesi Diş Hekimliği Fakultesi, sağlık turizminde de on plana cıkıyor.
Yaklaşık 16 milyon lira odenek ayrılarak yeni hizmet binası yapılan ve son teknolojik cihazlarla donatılan fakultede, salgın surecinde eğitim ve sağlık hizmeti kesintisiz surduruluyor.

Dunyada diş hekimliği tedavisinde kullanılan son teknolojik cihazlarla tedavi hizmeti sunulan fakultede, kliniklerin, Ar-Ge laboratuvarların yanı sıra 200 unite, 3 ameliyathane ve cerrahi bolumde 11 yatak bulunuyor.
Farklı ulkelerden diş tedavisi icin gelen hastaların talebinin de karşılandığı fakultede, bu yıl sağlık turizminin başlatılması hedefleniyor.
"Yabancılarda, implant tedavisi ilk sırada yer alıyor"
Akdeniz Universitesi Diş Hekimliği Fakultesi Dekanı Prof. Dr. Alper Kuştarcı, AA muhabirine yaptığı acıklamada, sağlık turizmini gecen yıl başlatacaklarını ancak salgın nedeniyle ertelemek zorunda kaldıklarını soyledi.
Yabancı hasta sayılarının fazla olduğunu vurgulayan Kuştarcı, "Bu yıl akredite firmalar aracılığıyla sağlık turizmini rutin şekilde başlatacağız. Turkiye diş hekimliği alanında gercekten cok guclu. Dunyanın hicbir yerinde, bu kadar kaliteli ve uygun fiyata yapılan tedavi hizmeti yok. Biz de fakulte olarak aktif şekilde sağlık turizminde bulunmak istiyoruz." diye konuştu.
Kuştarcı, sağlık turizmi icin Ukrayna'dan gelen ve aralarında oğretim uyelerinin ve milletvekillerinin de bulunduğu bir heyetin eğitim ile ve sağlık turizminde anlaşma yapmak icin universiteyi, hastaneyi ve diş hekimliğini gezdiğini bildirdi.
Kuştarcı, diş hekimliğinde verilen tedavi standartlarına heyetin şaşırdığını belirterek, şoyle konuştu:
"Onlarla oğretim uyesi, sağılık turizmi ve eğitim bazında anlaşma yapıp, devam edeceğiz. Fakulte olarak yabancı hastaların gozdesi durumundayız. Bunu daha da ust duzeye cıkaracağız. Rusya, Almanya, İskandinav ulkeleri, Londra ve Avustralya'dan yoğun hastalarımız geliyor. Biz sağlık turizminde fakulte olarak iddialıyız. Her turlu donanıma sahibiz. Antalya, turizmde zaten marka bir şehir. Yabancılarda implant tedavisi ilk sırada yer alıyor. Beyazlatma ve estetik tedavileri icin de yoğun talep var. "
"En cok diş tedavisi icin geliyorlar"
Uluslararası Antalya Sağlık Turizmi ve Eğitim Derneği (UASTED) Başkanı Mehmet Kanpolat da Turkiye'nin sağlık turizminde onemli potansiyele sahip olduğunu soyledi.
Salgın surecinde Turkiye'nin guclu altyapısının bir kez daha kanıtlandığını vurgulayan Kanpolat, "Yabancılar, artık tedavi olmak, estetik yaptırmak icin Turkiye'ye geliyor. Ulkemizde diş tedavisi cok başarılı ve uygun fiyata yapılıyor. Yurt dışında hem pahalı hem bizdeki gibi başarılı değiller. Yabancı hastalar, Turkiye'ye en cok diş tedavisi icin geliyor. Bunun yanında organ nakli, kalp damar ameliyatları, estetik icin de gelen cok." ifadesini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ayşe Yıldız