Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 2017 Eylul-2020 Eylul doneminde kentin yanı sıra cevre illerden ve Orta Doğu'dan cok sayıda hastaya şifa oldu.
Kamu-ozel sektor iş birliği modeliyle Eylul 2017'de hasta kabulune başlanan Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Eylul 2020 donemine kadar 3 yılda 6 milyon 984 bin 56 poliklinik hizmeti verildi.

Kentin yanı sıra cevre illerden ve Orta Doğu'dan hastalara da hizmet vererek bolgenin "sağlık ussu" haline gelen hastane, kaliteli, teknolojik ve fiziki imkanlarıyla cok sayıda kişiye şifa oldu.
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon (FTR) Hastanesi, Yuksek Guvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi, Genel ve Kalp Damar Hastanesi, Onkoloji ile Kadın Doğum ve Cocuk Hastanesini bunyesinde barındıran 1700 yataklı Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, yaklaşık 600 uzman hekim, 400 asistan, 75 pratisyen, 3 bin 100 hemşire, ebe ve sağlık teknikeri, 3 yıllık surecte 249 bin 880 ameliyatın da gercekleştirilmesini sağladı.
"Şehir hastanesi olarak misyonumuz cok ağır"
Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doc. Dr. Suleyman Cetinkunar, AA muhabirine yaptığı acıklamada, hastanelerinin yeni tip koronavirus (Kovid-19) surecinde de etkin şekilde sağlık hizmetini surdurduğunu soyledi.
Hastanelerinin altyapı, donanım, kalite ve ustun teknik ozelliklerine sahip ameliyathaneleri, yoğun bakımlarıyla Kovid-19'luların yanı sıra diğer hastalara da en ust duzeyde sağlık hizmeti sunduğunu vurgulayan Cetinkunar, doluluk oranlarının yuzde 70-80'lerde olmasına rağmen kimseyi tedaviden mahrum bırakmadıklarını ifade etti.
Cetinkunar, Kovid-19 surecinde de polikliniklerinin hastanenin altyapısı gereği acık olmaya devam ettiğini vurgulayarak, "Ameliyathanelerimiz acık olmaya devam etti. Kovid-19 dışındaki hastalarımızın da ozellikli işlemler ve tedaviler konusunda hicbir sekteye ve mağduriyete uğramadan tedavilerinin olması sağlandı." diye konuştu.
Şehir hastanelerinin oneminin salgın surecinde daha iyi anlaşıldığını dile getiren Cetinkunar, şunları kaydetti:
"Yoğun bakımların, acil servislerin ya da hasta tirajlarının efektif şekilde sağlanması ve tedavilerin devamı noktasında dezenfeksiyon, sterilizasyon ve hastaya ulaşım konusunda en ust duzeyde hizmet vermede şehir hastaneleri maalesef bu kotu surecte cok iyi bir deneyim oldu. Olması gereken yapılar olduğu bir kez daha anlaşıldı. Hastanenin tum servis, yoğun bakım yatakları istenildiği an yoğun bakıma cevrilebilecek şekilde bir altyapıda bulunmamız bizim ellerimizi sağlık calışanları olarak cok rahatlattı. İstediğimiz alanı yoğun bakıma, servise cevirebildik, istediğimiz alanı başka poliklinik alanlarına cevirebildik. Bu imkan hem hastalar hem de sağlık calışanları icin cok buyuk bir nimet."
Cetinkunar, Adana Şehir Hastanesi olarak misyonlarının ağırlığının farkındalığıyla hareket ettiklerine değinerek, sozlerini şoyle tamamladı:
"Hem universite hem eğitim araştırma hastanesi hem de hizmet hastanesi olarak bulunduğu bolge itibarıyla Akdeniz'in ve cevre illerin us merkezi halinde. Kurulduğu gunden bu zamana kadar cok guzel işler yapıldı. 2021'de de bu işlerin artarak devam etmesi ve bolgede bir sağlık merkezi ussu haline gelebilmesi adına ozellikli işlerin, organ nakli, kemik iliği nakli, tup bebek, hiperbarik oksijen tedavisi gibi diğer ozellikli işlerin yapılabildiği merkez haline gelmek icin tum sağlık ordumuzla beraber elimizden gelen gayretin hepsini gostermeye calışacağız."
Kaynak: Anadolu Ajansı / İsmihan Ozguven