Duzce'de doğuştan gorme engeline rağmen yaşama sevinci ve azmi sayesinde hayalini kurduğu muzik oğretmenliğini gecen yıl yapmaya başlayan Ahizer Ozbek, oğrencilerine "gonul gozu" ile muzik sevgisi aşılıyor.
Erken doğuma bağlı sağlık sorunları nedeniyle gorme yetisini kaybeden 27 yaşındaki Ahizer Ozbek, cocukluğundan bu yana tutkunu olduğu muzikten hic kopmadı.
On yargılara rağmen muzik oğretmenliği hayali icin cok calışan Ozbek, Duzce Universitesi (DU) Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakultesi Turk Muziği Anasanat Dalı bolumunu kazandı.
Engelli Kamu Personeli Secme Sınavı'nı (EKPSS) da başarıyla gecen Ozbek, gecen yıl Duzce Metek TOKİ İlkokulu'na muzik oğretmeni olarak atanarak oğrencilerine kavuştu.
Oğrencileriyle aile gibi olan ve onlara "gonul gozu" ile nota oğreten Ahizer oğretmen, yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgını nedeniyle uzaktan eğitim verdiği cocuklarına kavuşacağı gunu sabırsızlıkla bekliyor.
"Herkes hayallerini başarabilir"
Evinde aynı zamanda komşusu olan 2 oğrenciye ders veren Ahizer Ozbek, AA muhabirine yaptığı acıklamada, cocukluk hayali muzik oğretmenliği icin uzun suredir mucadele verdiğini anlattı.
Hayatının hemen her bolumunde insanların on yargısıyla karşılaştığını aktaran Ozbek, "Hedefim oğretmenlik olduğu icin 'başaracağım.' dedim. Haziran ayında muzik oğretmeni olarak Duzce'ye atandım, cok mutluyum. Cok guzel oğrencilerim var, onlarla gurur duyuyorum. Tekrar dunyaya gelsem muzik oğretmeni olmak isterdim." diye konuştu.
Uzaktan eğitime rağmen oğrencileriyle koro oluşturduğunu dile getiren Ozbek, "Hatta 29 Ekim ve 24 Kasım'da calışmalarımızı gercekleştirdik. İnşallah bunun devamı da gelecek. Cocuklar cok mutlu oluyor, onların mutlu olduğunu hissetmek beni de mutlu ediyor." ifadelerini kullandı.
"Kimisi gozuyle kimisi de kalbiyle goruyor"
Ozbek, oğrencilerin on yargısıyla karşılaşmaktan korktuğunu ancak oyle bir durum yaşamadığını vurgulayarak, "On yargıyla bakmayı gecin, bana gıpta ediyorlardı. Guzel bir yol kat ettik, inşallah boyle devam edecek. Oğrencilerime 'engelli' diye bir şeyin olmadığını anlatmaya calışıyorum. Herkes hayallerini başarabilir." dedi.
İnsanlar arasında ayrım yapılmaması gerektiğini belirten Ozbek, "Kimisi gozuyle, kimisi de kalbiyle goruyor. Bizlere on yargılı olmamalarını ve acımamalarını istiyorum. Herkesin birey olduğunu kabul etmelerini istiyorum." ifadesini kullandı.
Ahizer Ozbek, oğrencilerini kucaklamak icin sabırsızlandığını soyleyerek, şoyle devam etti:
"Oğrencilerimi cok seviyorum. İnşallah yuz yuze eğitim acılır. Abartmıyorum oğrencilerim evime gelip beni ziyaret etmek icin birbiriyle yarışıyor. Onlarla gonullu oğrenciler grubunu kurdum. Not veya yoklama konusunda bana yardımcı oluyorlar. Her daim yanımdalar. Onlarla aile gibi olduk. Yıllarca ilk sınıfa girdiğim zamanı hayal ediyordum. Hatta sınıfa girdiğimde ağlarım diye duşunuyordum. Uzaktan eğitim bittiğinde ve sınıfa girdiğimde bahsettiğim duyguları yeniden yaşayacağımı duşunuyorum."
"Muzik dersini onunla sevdim"
Oğrenci Zeynep Yaman (11) da oğretmenlerinin cok eğlenceli biri olduğunu, kendilerini guler yuzle karşıladığını anlattı.
Daha once hoşlanmadığı muzik dersini onunla sevdiğini dile getiren Yaman, şoyle konuştu:
"Her zaman fikrimizi sorarak kararlar alıyor ve eğlenceli yarışmalar yapıyor. Oğretmenimi gorduğumde cok şaşırmıştım. Kendisi goremiyordu ve 'Nasıl oğrenebiliriz?' diye duşunmuştum. Ama oğretmenimle ders yaparak onun ne kadar yetenekli olduğunu gordum ve bu duşuncelerim gitti. Oğretmenimizle birlikte markete gideriz, telefonda her gun mutlaka konuşuruz."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Omer Urer