HAKKARİ'nin Yuksekova ilcesinde, demir doğrama atolyesinde calışan Musa Yılmaz (22), hurda malzemelerden elektrikle calışan arac yaptı. Yılmaz, saatteki hızının 30 kilometre olduğunu belirttiği aracın 5 bin TL'ye mal olduğunu soyledi.
Yuksekova ilcesindeki demir doğrama atolyesinde calışan Musa Yılmaz, almak istediği aracların fiyatı yuksek olunca hurda malzemelerden kendine arac yapmaya karar verdi. Atolyede 1 ay boyunca planlama yapan Yılmaz, coplerden topladığı hurda malzemelerden elektrikle calışan arac yaptı. Yılmaz; tahta, demir, el arabası tekerlekleri ile yaptığı aracın saatteki hızının 30 kilometre olduğunu belirtti.
'5 BİN LİRAYA MAL OLDU'Yıllardır arac almak icin hayal kurduğunu ancak fiyatlarını yuksek bulunca hurdadan arac yapmaya karar verdiğini belirten Musa Yılmaz, "Calıştığım iş yerine getirdiğim hurda malzemelerden elektrikle calışan arac yaptım. Yaklaşık 1 ay boyunca bu aracı yapmak icin uğraştım. Once motorlu taşıt olarak yaptık sonra motoru sokup tekrar akuluye gecirdik. Motorlu olması hem cevre kirliliği hem de gurultu kirliliğine neden oluyordu. Coplerden topladığım hurda malzemelerden bu aracı yaptım. Demir, tahta, plastik ve el arabası tekerliğinden boyle bir iş cıkardık. Son olarak akusunu bağladık. Yaklaşık 5 bin TL'ye mal oldu. Elektrikle calışan bu aracımla her gun evime gelip gidiyorum" dedi.

GORUNTU GECİLİYOR
Yaşar KAPLAN/YUKSEKOVA (Hakkari), -

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Yaşar KAPLAN