Ankara'da, Aleyna Cakır olarak bilinen Sema Esen'in (21) olumuyle ilgili gozaltına alındıktan sonra serbest bırakılan ve dun uyuşturucu operasyonunda gozaltına alınan Umitcan Uygun, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Uygun'un emniyetteki sorgusunda, "Bu videoyu Kumsal'ın telefonundan ben cektim. Herhangi bir sosyal medyada yayınlamadım. Bu videoyu cektiğimde alkolluydum. Kim tarafından sosyal medyada yayınlandığını bilmiyorum" şeklinde ifade verdiği oğrenildi.
GOZALTINA ALINDI
Ankara'da Aleyna Cakır'ın olumuyle ilgili hakkında soruşturma yurutulen Umitcan Uygun'un, iki kadınla birlikte uyuşturucu madde kullandığına ilişkin goruntulerinin sosyal medyada yer aldığı tespit edildi. Bunun uzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı. Ankara Emniyet Mudurluğu Narkotik Suclarla Mucadele Şubesi ekipleri, Umitcan Uygun ve yanında bulunan iki kadından T.K.'yı Etimesgut ilcesinde yakalayarak gozaltına aldı.
Ayrıca, Umitcan Uygun'un kacmasına yardımcı olduğu iddiasıyla babası Durak Uygun da gozaltına alındı. Umitcan Uygun hakkında, 'Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak ve kullanılmasını alenen ozendirmek' sucundan işlem yapıldı. Durak Uygun ve T.K. emniyette ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Umitcan Uygun ise buradaki işlemlerinin ardından bugun adliyeye sevk edildi. Elleri kelepceli olarak polisler eşliğinde emniyetten cıkarılan Umitcan Uygun, adliyeye goturuldu.
İŞTE UMİTCAN UYGUN'UN İFADESİ
Uygun'un emniyetteki sorgusunda, "Bu videoyu Kumsal'ın telefonundan ben cektim. Herhangi bir sosyal medyada yayınlamadım. Bu videoyu cektiğimde alkolluydum. Kim tarafından sosyal medyada yayınlandığını bilmiyorum" şeklinde ifade verdiği oğrenildi.
'UYUŞTURUCU MADDE TİCARETİ YAPMIYORUM'
Sosyal medyada kendi adına bircok hesap acıldığını, bu hesapları kimin yonettiğini bilmediğini belirten Uygun, sosyal medyada narkotik icerikli bir yayın yapmadığını one surerek, "Ben metamfetamin maddesini bir defa kullandım. 3, 4 yıl oncesinden bu yana hicbir uyuşturucu uyarıcı madde kullanmadım. Bu maddeyi Maltepe'deki bir pavyonda konsomatris olarak calışan takma ismi Kumsal olan kişiden aldım. Ben bu maddeyi bu kadınların bulunduğu tam olarak acık adresini bilmediğin ancak polislere gostermiş olduğum Aşağı Eğlence semtinde bulunan ikamette kullandım. Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmıyorum. T.K.'yi mahalleden tanırım. Bu şahsın madde kullandığını ya da sattığını bilmiyorum" ifadelerini kullandı.
Uygun, sosyal medyadaki videoyla alakalı ise şu ifadeleri kullandı:
"Arkadaşımla Kumsal isimli şahsın evine gittik. Kumsal daha sonradan oğrendiğim metamfetamin isimli maddeyi kullanıyordu. Bana uzattı ben de ictim. 'Bana ilk defa mı kullanıyorsun' dedi. Ben de hava atmak icin daha onceden bircok uyuşturucuyu kullandığımı soyledim. Kumsal'ın bu maddeyi nereden aldığını bilmiyorum. Benden de para almadı. Bu videoyu Kumsal'ın telefonundan ben cektim. Herhangi bir sosyal medyada yayınlamadım. Bu videoyu cektiğimde alkolluydum. Kim tarafından sosyal medyada yayınlandığını bilmiyorum." (T24)
Kaynak: Snob Magazin