ANTALYA'da, 'tup mide' ameliyatı olan Muhsine Tekin (50), 168 kilodan 68 kiloya, oğlu Alper Tekin (26) ise 156 kilodan 116 kiloya duştu. Oğluyla birlikte yuruyuş ve spor yaptıklarını belirten Muhsine Tekin, "Ben kiloluyken oğlum zayıftı, ben zayıfladığımda oğlum kiloluydu. Şu an ikimiz de zayıfız gunlerimizi daha sağlıklı geciriyoruz" dedi.
Antalya Havalimanı'nda calışan Alper Tekin, aktif spor yaşamı sırasında sakatlanınca sporu bıraktı ve her gecen gun kilo aldı. İşinden ayrılıp bir hazır yemek firmasında calışmaya başlayan Tekin, aynı zamanda actığı Youtube kanalında yeme- icme yarışmaları duzenledi. Farkında olmadan 156 kiloya ulaşan Tekin, doktorların verdiği diyet programlarına rağmen zayıflayamadı.

KORONAVİRUSE YAKALANDIAlper Tekin, annesi Muhsine Tekin'in 'tup mide' ameliyatını yapan Prof. Dr. Nurullah Bulbuller'e başvurdu. Prof. Dr. Bulbuller tarafından ameliyat edilen ve midesinin yaklaşık yuzde 90'ı alınan Alper Tekin, 4 ayda 40 kilo vererek, 116 kiloya duştu. Tekin, hedefinin en az 40 kilo daha zayıflayıp, aşırı kilo nedeniyle yaşadığı nefes darlığı ve yuksek tansiyon şikayetlerinden tamamen kurtulmak olduğunu soyledi. Tekin, mide ameliyatının ikinci ayında koronaviruse yakalandığını, aşırı kilolarından kurtulduğu icin koronavirusu daha kolay atlattığını, kilolu haliyle bu hastalığa yakalansa cok daha fazla sıkıntı yaşayacağını belirterek, "Tam zamanında mide ameliyatı olmuşum, cok mutluyum" dedi.'OĞLUM BENİ ORNEK ALDI'Anne Muhsine Tekin ise 7 yıl once 168 kilo ile Prof. Dr. Nurullah Bulbuller'e başvurduğunu, mide ameliyatından sonra 100 kilo verdiğini soyledi. Muhsine Tekin, "Bundan 4 ay once oğlumun 156 kiloya ulaştığını gorduk. O gunlerde koronavirus hastalığını cevremizde cok sık goruyorduk. Obezite hastalığının koronaviruse karşı insanı gucsuz bıraktığını doktorlarımız surekli anlatıyordu. Bu donemin riskli de olsa en iyi donem olduğunu duşunerek, oğlumu da tup mide ameliyat ettirdik. Ameliyatından 2 ay sonra da koronaviruse yakalandı. Cok şukur kısa surede verdiği kilolar nedeniyle bu hastalığı kolayca atlattı. Hocamız da surekli aşırı kiloların her tur hastalığı tetiklediğini soyluyordu. Hocamızı cok iyi tanıdığımız icin tup mide ameliyatını yaptırdık. Şimdi anne-oğul cok iyiyiz, cok rahatız. Bol yuruyuş ve spor yapıyoruz. Ben kiloluyken oğlum zayıftı, ben zayıfladığımda oğlum kiloluydu. Şu an ikimiz de zayıfız gunlerimizi daha sağlıklı geciriyoruz" diye konuştu.AMELİYAT SONRASI İDEAL KİLOTup mide ameliyatından sonra obezite hastalarının ideal kilolarına kavuştuklarını ifade eden Prof. Dr. Nurullah Bulbuller, Muhsine Tekin'i yaklaşık 7 yıl once ameliyat ettiğini, başarılı sonuclar elde ettiklerini ifade etti. Prof. Dr. Bulbuller, "Hastamız cok guzel zayıflayarak ideal kilosuna ulaştı. 7 yıldan beri cok mutlu ve sağlıklı bir şekilde hayatını devam ettiriyor" dedi.'ONLEMLERİMİZİ ALDIK AMELİYATI YAPTIK'Prof. Dr. Bulbuller, Muhsine Tekin'in oğlu Alper'in 156 kiloya ulaştığında kendilerine başvurduğunu belirterek, şoyle konuştu: "Pandemi donemindeydik ama biz her zaman olduğu gibi onlemlerimizi en iyi şekilde alarak Alper'in ameliyatını 4 ay once gercekleştirdik. Kendisi de bugun annesiyle birlikte kontrole geldi. Oldukca başarılı, 40 kilo zayıflamış, cok da sağlıklı. Alper 2 ay once koronaviruse yakalandı. Koronavirus hastalığını iyi bir şekilde atlattı. Alper, 156 kiloyla koronavirus hastalığına yakalanmış olsaydı, hastalığın cok daha ağır sonuclarla seyredeceğine emindik."

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Erol AKKIR