HAKKARİ'nin Yuksekova ilcesi Dağlıca Karakolu'na PKK'lı teroristler tarafından duzenlenen saldırıda yaralanıp gazi olan Celal Cakmak (29), memleketi Kocaeli'nin Darıca ilcesinde koronavirusle mucadelede hem filyasyon hem de Vefa grubunda gorev yapıyor. Kronik rahatsızlığına rağmen filyasyon ekibinde seve seve gorev yaptığını belirten Celal Cakmak, "Ne olursa olsun, gonullu olarak nobette veya gerekli kılınan her yerde hizmet etmeye devam edeceğim" dedi.
Hakkari'nin Yuksekova ilcesi Dağlıca Karakolu'na 2012 yılında PKK'lı teroristlerce duzenlenen saldırıda bacağına isabet eden kurşun ve ciğerine saplanan şarapnel parcasıyla yaralanan Celal Cakmak, GATA'da 1,5 yıllık tedavisinin ardından sağlığına kavuştu. Celal Cakmak, 2014 yılında Darıca İlce Milli Eğitim Mudurluğu'nde memur olarak goreve başladı. Devlet Ovunc Madalyası sahibi Celal Cakmak, kronik rahatsızlığının olmasına rağmen koronavirus surecinde filyasyon ve Vefa grubunda gonullu olarak gorev yapıyor.
4 ay once evlenen Celal Cakmak o gunleri, "300 kadar bolucu teror orgutu uyesi terorist vatani gorevimi yaptığım Dağlıca Karakolu'na gece vakti baskın yapmıştı. Baskında baldırıma, topuğuma kurşun isabet ederken ciğerlerime de roket parcaları girmişti. Beni hemen helikopterle Yuksekova'daki askeri hastaneye kaldırmışlar. Aileme de şehit olduğum yonunde bilgi vermişler. Bu bilgiden sonra televizyon ve gazetelerde bu yonde haber yapmışlardı. Dilim boğazıma kacmış, bu nedenle şoka girmişim, bu şokla uyandığımda 'Darıca'ya ateş duştu' diye bir haber gordum, sesim cıkmıyor ve etrafımdakiler de o sırada bana bakmıyordu. Ben bile kendimi şehit oldum sanıyordum. Fakat o anda bir doktor gelip "Celal Cakmak'ın ameliyatına girmem gerekiyor" deyince yaşadığımı fark ettim. Konuşamadığım icin elimle işret yaparak kağıt ve kalem istedikten sonra babamın telefonuna yazdım ve 'aileme şehit olmadığımı soyleyin' dedim. Ameliyattan sonra sağ olsun bir hemşire aile fertlerime şehit olmadığımı bildirmiş. 15 gun hastanede kaldım, daha sonra GATA'da 1,5 sene tedavi gordum" diye anlattı.2014 yılında Darıca Milli Eğitim Mudurluğu'ne memur olarak atandığını belirten Celal Cakmak, bu gorevinin yanı sıra pandemi doneminde kronik rahatsızlığına rağmen gonullu olarak Vefa grubunda ve filyasyon ekibinde yer aldığını belirtti. Bu gorevleri seve seve yaptığı ifade eden Cakmak, "Ne olursa olsun, gonullu olarak nobette veya gerekli kılınan her yerde hizmet etmeye devam edeceğim. Sayın Cumhurbaşkanımızın 'kronik rahatsızlığı olanlar calışmayabilir' şeklindeki talimatına rağmen sahada arkadaşlarımızla birlikte devam ettik, edeceğiz" dedi.