? Serencim, gecmiş olsun. Gecirdiğin bir operasyon nedeniyle surekli kilo kaybı yaşadığını acıkladın. Şimdi nasılsın, biraz toparlayabildin mi kendini?
Teşekkur ederim. Aslında ilk kez 6 yıl once mide ameliyatı gecirdim. O donem gayet rahat ve sağlıklı şekilde kilo vermiştim.

? Evet, cok da formda gorunuyordun. İkinci kez operasyon gecirme fikri nereden cıktı o halde?
Cocuk yapmak istedim. Bunun icin bir seneye yakın sure hormon aldım. Hormon tedavisi yuzunden de verdiğim kiloların 15 kilo kadarı geri geldi. Ama maalesef ani stres sonucu duşuk yaptım. O surecte evden dışarı cıkmadım. Sabahtan akşama kadar cikolata yiyor, kola iciyordum. İkinci operasyon fikri de duşukten sonra gelişti. Bir an once kilo vermek, işime konsantre olmak icin bu kararı aldım.
8 YAŞIMDAN BERİ SUDAN İĞRENİYORUM
? Seni stres, kola ve cikolata yoldan cıkardı yani...
Alkol ve sigara zaten kullanmıyorum. Ama benim de bir kotu huyum var, su icememek... 8 yaşındayken musluktan gelen paslı suyu gordum, o gun bugundur su icmiyorum, iğreniyorum. Tabii su icmemek de kolay kilo alma sebebi...
? ve o surecin sonunda ikinci operasyon kararı geldi.
Evet. Gastrik bypass oldum. Bu son ameliyat cok yordu beni... Cok fazla kilo kaybettim, etmeye de devam ediyorum...
? Sıfır beden olmak gibi bir takıntın mı var?
Hayır...
? Oyleyse...
Televizyon yıldızıyım ve bedenimi, fiziğimi iyi, formda tutmak zorundayım. Biliyorsunuz, televizyon olduğunuz kilonun ustune en az 5 kilo koyuyor bir de... Dolayısıyla benim 52 kilo olmam gerekiyordu. Ama evdeki hesap carşıya uymadı, 46 kiloya kadar duştum.
EN UFAK HAREKETTE KABURGAM CATLAYABİLİR
? Bu operasyonun riskleri hakkında onceden bilgin var mıydı?
Operasyonun herkeste etkisi farklı... Ben farklı bir sendrom yaşadım. Her yemekten sonra başım donuyor, midem bulanıyor, kusuyordum. Bunlar bana soylenmedi ama dediğim gibi herkeste de gorulmuyor. Ben ise butun etkilerini yaşıyorum. Yururken duşuyorum, kaburgam en ufacık bir harekette catlayabiliyor. Kemiklerde su kalmamış artık. Haddinden fazla zayıfladım.
? Peki başlarda her şey istediğin gibi mi gidiyordu? Sonradan mı gelişti bu komplikasyonlar?
Baştan beri yemeklerden sonra fenalaşma vardı. Gececek sandım. Kilo veriyordum ama normal seyirdeydi. Fakat son 2 ayda hızla zayıflamaya başladım. Şu an 34 beden bile buyuk geliyor. En son cocuk reyonundan pantolon aldım!
? Bir şeylerin ters gittiğini tam olarak ne zaman anladın?
Bir şeylerin ters gittiğini duşmeye başlayınca anladım. Yururken bir anda duşuyordum. Solunum problemi de başladı. Bunun uzerine beni hastaneye goturduler. 13 ayrı ilac, haftada 3 kere serum, bir de bacağımdan iğne oluyorum...
? Bu ani ve onlenemeyen kilo kaybının ne gibi riskleri var?
Coklu organ yetmezliği, kalp krizi...
? Serum ve ilaclar etkisini gostermeye başladı mı? Şu an kac kilosun, kac kiloya cıkman gerekiyor?
Haftada 3 gun hastanedeyim. Şu an daha iyiyim ama kilo aynı hala, 46... 51'e cıksam iyi olur.
? Tedavi etkiyi gostermezse ne olacak? Yeniden operasyon zorunluluğu gibi bir risk var mı?
Var ve zor bir ameliyat bu... Bir terslik olması durumunda aylarca yoğun bakımda kalabiliyormuşsun. Ben kopeklerimden o kadar ayrı kalamam, inşallah o operasyonu gecirmek zorunda kalmam.
? Yaşadığın bu olay, yaşama bakış acını değiştirdi mi?
Ben kiloları hep cocuk yapma arzusundan dolayı aldım. Hep kotu sonuclar olduğundan psikolojim uzun sureli diyetler yapmaya musait değildi. Kısa yoldan kurtulup bir an once hayatıma kaldığım yerden devam etmek istedim. Oysa sağlık butun bu kaygılardan cok daha onemliymiş. Şu an zayıfım ama tadını cıkaramıyorum, sağlıklı değilim şu an...
TOHMA: "BEN SEVGİLİ OLMAK İSTEMİYORUM, EVLENELİM..."
? Biraz da guzel şeylerden bahsedelim. Birkac gun once evlilik kararı aldığını acıkladın...
Şoyle soyleyeyim, "bir daha evlenmem" diye duşunduğum bir donemden Tohma ile beraber gectik. Cok yakın arkadaş olduk. Aile terbiyesi almış, nezaketli, cok duzgun bir cocuk. Başımda erkek yok ve bu o kadar zor bir şey ki... Evimden tekneme, ameliyat sonrası refakatciliğimden ilaclarıma, psikolojime o kadar cok şeyimle uğraştı ki... Tabii sevgi ve saygımı kazandı. Ama hep arkadaş olarak baktım.
? Once kimin duyguları değişti?
Tohma kısa zaman once bana acıldı. Bense kendimi bir ilişkiye hazır hissetmediğimden, boyle bir şeyin mumkun olmadığını soyledim. Bir daha da konuyu acmadı. Sabretti, eli elime bile değmedi. Etrafım cok baskı yaptı cunku onun kişiliğine, saygısına, efendiliğine şahit oldular. O da bana "Ben zaten seninle sevgili olmak istemiyorum. Ne zaman hazırsan evlenmek isterim" dedi.
? Yakın arkadaşından boyle bir teklif bekliyor muydun?
Beklemiyordum. Bu konudaki fikrim netti ve bunu biliyordu. Ama belki de yaşantımı, ev hayatımı, aile birliğine verdiğim onemi gordukce beni bu konuda ikna edeceğini duşundu. Cok caba sarf etti, cok sabretti. Her gun beraberdik ama beraber değildik.
ARTIK AŞKA KUSTUM ONCELİĞİM O DEĞİL
? Bu kez aşık olmadan, dostluk ve anlayışın cazibesiyle nikah masasına oturacağınızı acıkladın. Peki ya mustakbel eşin... O sana aşık mı? Gerci pes etmeyip evliliğe ikna ettiğine gore...
Aşık (guluyor). Ustume titriyor. Duyguları hep netti ama hicbir zaman beni konuşarak, duygularını belli ederek, hatta ima ederek bile rahatsız etmedi. Her kotu anımda, erkeğin halletmesi gereken işimde koştu. Bahcemde hic oturmazdım, rahat rahat oturayım diye bahcemi yaptırdı. Bedenim iyileşsin diye her gun ilaclarımı icirdi. Hastanelerde başımı bekledi. Ben de onu seviyorum, boyle bir insan sevilmez mi? Onu herkes seviyor, sevmeyeni yok. Sadece ben aşka kustum. Aşk artık ilk onceliğim değil.
? Onceliğin ne?
Huzur... Anlayış... Bunlar olmazsa aşk olsa da bitiyor. Oysa huzur ve anlayış olduğunda aşk sonradan da gelebilir. Bu sefer ezber bozdum, kendimi dinlemeyeceğim.
? Size bir omur boyu mutluluklar diliyorum...
Cok teşekkur ederim. Evlilik ya da boşanmak başarısızlık değildir. Herkes mutlu hissettiği icin bu kararı alır, mutsuz hissettiğinde de ayrılabilir. Hayatımdaki insanlar benimle hep evlenmek istediler, bu son derece onur verici. Ben de bir insanın sevgilisi olmak yerine eşi olarak anılmayı kendime daha cok yakıştırıyorum.
KOTU ORNEK OLDUĞUM İCİN UZGUNUM
? Cok fazla sevenin var. Aralarında seni rol model gibi gorenler de olabilir. Hemcinslerine, genc takipcilerine neler soylemek, ne mesaj vermek istersin?
Turkiye'de cok eskiden beri belki de en cok ornek alınan, benzemeye calışılan, yaptıkları yapılan rol modellerden biriyim. Bu anlamda kotu ornek olmaktan cok sıkıntılı ve uzgunum. Ama kotu bir donemden geciyordum ve o halimden kurtulmak istedim. Az once dediğim gibi uzun sureli diyetlere tahammulum yoktu. Bir an once gecmişteki tipimi, yaşadıklarımı, ustumdeki izlerini yok etmek istiyordum. Ama onlar sağlıklı ve yavaş yavaş beslenme yolunu secsinler.
DUĞUN YAZA...
? Evlilik teklifi nasıl geldi?
Yemek yaptığım sırada mutfağa geldi. Makarnayı suzmek icin ondan suzgeci istedim. Tam makarnayı suzgece dokerken "Benimle evlenir misin? Ama hazır hissettiğinde" dedi (Guluyor). "Nereden cıktı bu şimdi?" diye karşılık verdim.
? Ve...
"Seni sevdiğimi biliyorsun. 'Sevgili olmak bir şeyler yaşamak değil' derdim, bunu da biliyorsun. Kac aydır yan yanayız, bir saygısızlığım olmadı, onu da goruyorsun. Ama seni yalnız bırakamam. Cocuk gibisin, tek başınasın, ne ilacını icersin bensiz ne de sağlığına dikkat edersin. Gittiğimde hep aklım sende kalıyor. Bana musaade edersen seni cok mutlu edeceğim seni. Yine zamanı sen belirle" dedi. Ben de "Tamam" dedim.
? Eee, zamanı belirlediniz mi?
Temmuz-ağustos... Daha tam bilemiyorum, sağlığım duzelsin de...
Kaynak: Hurriyet