ANTALYA'nın Elmalı ilcesinde koronaviruse yakalan Fatma Akkoc (93), evde suren tedavisinin ardından sağlığına kavuştu. Gencliğinde zaturre ve tifo hastalıklarını gecirdiğini anlatan Fatma Akkoc, "Hastalık surecinde yaşadıklarım beni oldukca zorladı. Buradan soylemek isterim ki; maske ve mesafe konusunda cok dikkatli olun, ziyaretlere bir sure ara verin" dedi.
Elmalı'ya bağlı Tekke Mahallesi'nde yaşayan, 5 cocuk ve 11 torunu olan Fatma Akkoc, bir sure once koronaviruse yakalandı. Uşume ve yuksek ateş şikayetleri gorulen Fatma Akkoc, gittiği hastanede yapılan koronavirus testinin pozitif cıktığını oğrendi. Akkoc evinde tedaviye alındı. Kronik tansiyon hastası olan Fatma Akkoc, yaklaşık 10 gunluk tedavisinin ardından sağlığına kavuştu.

'YAŞAM BOYU DOĞAL BESLENDİM'Fatma Akkoc, hastalık surecini Demiroren Haber Ajansı'na anlattı. Kayıtlarda yaşının 93 olduğunu ancak 2 yıl nufusa gec kaydedildiğini soyleyen Fatma Akkoc, "Hastalığımı ilk uşumeyle fark ettim. Tat alma duyumu yitirdim ve hala iyileşmeme rağmen tat almamaktayım. Yuksek ateşle birlikte acile gittim ve koronavirus teşhisi konulup, tedavime hızlı bir şekilde başlandı. Ortalama 10 gun gibi bir surede hastaneye yatışıma gerek kalmadan evimde sağlığıma kavuştum. Kronik tansiyon hastasıyım. Gencliğimde de bu tur bulaşıcı hastalıkları gordum. Hatta zaturre ve tifo hastalıklarını da bizzat yaşadım. 1929 doğumluyum, o zamanlar nufus kaydım 2 senede gec yapılmış, 95 yaşındayım. 5 cocuk, 11 torunum var ve torunumun torununu gordum. Hayatımı Tekke Mahallesi'nde gecirdiğim icin yaşam boyu doğal beslendim. Hastalık surecinde yaşadıklarım beni oldukca zorladı. Buradan soylemek isterim ki maske ve mesafe konusunda cok dikkatli olun, ziyaretlere bir sure ara verin" dedi.ATATURK'UN OLDUĞUNU DUYUNCA AĞLAMIŞFatma Akkoc ayrıca yaşından dolayı cok iyi hatırlayamasa da cocukken Mustafa Kemal Ataturk'un olduğunu radyodan dinleyip uzulduğunu ve ağladığını anlattı.'SOSYAL MESAFEYE UYSUNLAR'Fatma Akkoc'un oğlu Cafer Akkoc ise, "95 yaşındaki annem koronavirusten kurtuldu. Cok mutluyum. İnsanlara tavsiyem, maskelerini taksınlar ve sosyal mesafeye uysunlar. Bu donemde misafir kabul etmeyip, birbirlerine gidip gelmesinler" diye konuştu.Fatma Akkoc'un torunu Mustafa Erim de, "5 cocuk, 11 torunu olan, anneannem sağlığına kavuştuğu icin cok mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Mehmet AKIN