ANTALYA'nın en eski ve en buyuk parkı Karaalioğlu'nda suru halinde gezen sokak kopekleri, vatandaşların korkulu ruyası oldu. Ozellikle motosiklet ve bisikletlerin arkalarından koşup lastiklerine ve suruculerine saldırdıkları icin 'lastik cetesi' olarak anılan kopekler, 1 haftada 5 kişiyi ısırdı.
Antalya'nın en buyuk ve en eski parklarından Karaalioğlu Parkı'nı kendilerine mesken tutan 10'dan fazla kopek, parka gelen vatandaşlar ile yerli ve yabancı tatilcilere zor anlar yaşatıyor. Parkta bisiklet ya da motosikletiyle gecen suruculere de saldırıp arkalarından koşturan kopekler icin esnaf, 'lastik cetesi' ismini verdi.

Ozellikle motosiklet ve bisikletlilerin arkasından koşturup saldıran kopekler, zaman zaman kedilere de zor anlar yaşatıyor. Parkta devriye gorevi yapan motosikletli polis timi, 4 kopeğin saldırısından hızla uzaklaşarak kurtuldu.Parkın bir bolumunun de icinde bulunduğu Haşim İşcan Mahalle Muhtarı Halil Ay, 1 yıldır vatandaşların kopeklerin saldırısına uğradığını soyledi. Parkta 20'ye yakın kopek olduğunu ifade eden Ay, "Kedi ve kopekler birbirine saldırıyor. Bu duruma da uzuluyoruz. Kopekler burayı kendi yerleri gibi benimseyip gelenlere saldırıyor. Bir haftada 5-6 kişi ısırıldı. Muhtarlığa şikayette bulundular. Antalya Buyukşehir Belediyesi ve Muratpaşa Belediyesi'ne başvurdum. Cocuklarımıza da saldırıyorlar. Hepsi saldırmıyor ama sonucta bir saldırı var" dedi.ELİNDE SOPAYLA GEZİYORLARVatandaşın buradaki kopekleri ve kedileri beslemek icin mama ve besin bıraktığını da kaydeden muhtar Ay, "İnsanlar hayvan duşmanı olduğumuzu duşunuyor. Oyle bir şey yok. Bir haftada 5-6 kişinin ısırılması normal değil. Sabah sporu yapmak icin gelenlerin ellerinde sopa gordum. Sorduğumda kopeklerden korktukları icin boyle bir onlem aldıklarını soylediler" dedi.Daha once parkta bir kopek tarafından ısırılan Haluk Oztekin, kopeklerin birleşerek parkta gezdiğini ifade ederek şoyle konuştu: "Bu kopeklerin 5-10'u birleşip geziyor. İnsanların uzerine saldırıyorlar. Cocuklar, kadınlar cok korkuyor. Gecen gun elektrikli bisikletiyle buradan gecen bir cocuğa saldırdılar. Cocuk korkup yere duştu. Beni de kolumdan ısırdılar. Tedavi oldum."SPOR YAPAN PROFESORU ISIRMIŞLARDIAkdeniz Universitesi (AU) Tıp Fakultesi'nden 2009 yılında emekli olan Prof. Dr. Ersin Luleci de kopek saldırısına uğramıştı. Prof. Dr. Luleci, 2019 yılında Karaalioğlu Parkı'nda spor yaparken kopeklerin saldırısında bacağından yaralanmıştı.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Alparslan CINAR