KEMER Yoresi Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkan Yardımcısı Volkan Yorulmaz, Kultur ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un rakamlar normale donmeye başlarsa turizm sezonunun nisan ayında acılacak olmasının onemli olduğu yonundeki değerlendirmesiyle ilgili, "Nisan ayında otellerimizi acmak hepimizin işine gelir. Gecen seneden zaten hazırız. Oyun planımız belli. Ne yapacağımızı biliyoruz" dedi.
Ulke genelinde koronaviruse karşı alınan onlemler ve aşılamanın vaka sayısını duşureceğini kaydeden Kultur ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bu calışmalar ile birlikte 2 bin 500 sayının altına duşmesi ile kırmızı hattan cıkılacağını ve boylece nisan ayında 2021 yılı turizm sezonunun başlayabileceği yonundeki acıklamasına turizmcilerden destek geldi. KETAV Başkan Yardımcısı Volkan Yorulmaz, pandemiyle ilgili yapılan calışmaların onemine değinirken, bu calışmalar neticesinde rakamların duşmeye başladığını, aşılama sonrası vakaların daha da duşmesini beklediklerini soyledi. Kemer'de pandemi oncesi her yıl turizm sezonunun nisan ayında başladığını hatırlatan Volkan Yorulmaz, Bakan Ersoy'un acıklaması doğrultusunda bu yıl da sezonun nisan ayında acılabilecek olmasının turizmcilerin işine geleceğini belirtti. Yorulmaz ayrıca 2021 yılı turizm sezonunda ozellikle Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) pazarı dolayısıyla Kemer'in bu sezonda diğer destinasyonlara gore daha avantajlı olduğunu soyledi.
'NE YAPACAĞIMIZI BİLİYORUZ'KETAV Başkan Yardımcısı Volkan Yorulmaz, "Şimdi tabii bu surec onemli bir surec. Vakalar da kapanmalarla birlikte epeyce duştu. Bakan Beyin de acıkladığı gibi dunyanın kabul ettiği parametreler var. Bu parametreleri duzgun oturtabilirsek bu sureci doğru değerlendirir, gercekten kapanır ve bu işin buyumesini, rakamların duşmesini sağlayabilirsek, buyumesini engelleyebilirsek Covid-19'un nisan ayında normal, her zaman olduğu gibi, her yıl olduğu gibi otellerimizi acmak hepimizin işine gelir. İnşallah o donemde dunyada da aşıyla beraber bir rahatlama olur. Gecen seneden zaten hazırız. Oyun planımız belli. Ne yapacağımızı biliyoruz. Oyle bir avantajla gireceğiz bu sezona. Dolayısıyla 2021 guzel bir yıl gececekmiş gibi duruyor. Guzelden kasıt nedir? Bir 2019 sayılarını beklemek biraz afaki olur. Ama 2018'e yaklaşabiliriz. Gecen senenin muhakkak ki bir tık ustunde. Sezonu doğru tarihlerde acıp yonetebilirsek 2020 yılının da ustune cıkarız. Ama cok buyuk beklentilere girmek yanlış olur. Cunku bu surec belli ki devam edecek. Haziran gibi rahatlaması bekleniyor dunyanın mayıs, haziran gibi. Hazirandan sonra daha ozguvenliyiz sezon olarak. Ama nisan, mayıs aylarını da guzel yonetebilirsek bu sezon beklentilerimizi karşılar diye duşunuyorum" dedi.'KEMER 2021'E AVANTAJLA BAŞLAYACAK'Kemer'in BDT ulkelerinden gelen ziyaretciler nedeniyle avantajı olduğuna işaret eden Volkan Yorulmaz, "Malum BDT ulkelerinin birinci tercihi Kemer. Avrupa da var az sayıda da olsa Rus'a oranla. Dolayısıyla burada ben onumuzdeki sene Avrupa'nın cok hareketli gececeğini duşunmuyorum. Yine BDT pazarı uzerinden yuruyecek turizm sezonu ağırlıklı. Domine edecek pazar BDT pazarı bolgeyi. Bir tek Antalya icin değil, Kemer icin değil, Bodrum icin bile bu boyle. Gecen yıllarda gorduk ki BDT pazarı işin gerceği. Buradan yola cıkarak Kemer bir iki adım daha onde. 2020'de bile biz Covid-19 doneminde bile otellerimizin yuzde 95'ini actık. Bir şekilde bolgenin en cok turist ağırlayan destinasyonu olduk, Kemer olarak. Dolayısıyla Kemer'in 2021 yılı icinde avantajla başladığını cok rahatlıkla soyleyebiliriz" diye konuştu.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Levent YENİGUN