Kopeğin vajinasındaki el feneri ameliyatla cıkarıldı
TRABZON'da hayvanseverlerin beslediği 'Cakır' adlı sokak kopeğinin vajinasındaki el feneri ameliyatla cıkarıldı. Olayın cinsel saldırı olduğunu iddia eden hayvanseverlerin suc duyurusu uzerine soruşturma başlatıldı.
Ortahisar ilcesinde, Karadeniz Teknik Universitesi (KTU) kampusu icerisinde hayvanseverler ve oğrenciler tarafından beslenen 'Cakır' adlı sokak kopeği enfeksiyon belirtileri uzerine veterinere goturuldu. Ultrason filmi cekilen kopeğin vajinasında yabancı bir cisim olduğu fark edildi. Ameliyatla cıkarılan cismin 12 santimetrelik el feneri olduğu belirlendi. Kopek, Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği'nce (TRAHAYKO) gonullulerince korumaya alındı. Olayın cinsel saldırı olduğunu iddia eden hayvanseverlerin suc duyurusu uzerine soruşturma başlatıldı.
Veteriner Elif Duman Cabakcor, kopeğin akıntı ve topallama şikayetiyle kendisine getirildiğini, kan tahlili ve ultrasonla goruntuleme yaptıktan sonra elle muayene yapıldığını soyledi. Cabakcor, "Elle muayene sırasında beklediğimin cok dışında sert bir cisimle karşılaştım. Cıkarmaya calıştım fakat mumkun olmadı. Boyutunu bilemediğimiz icin ameliyata aldım. 12 santimetre buyukluğunde bir el feneriyle karşılaştık. Hayvanın genel durumu şu an iyi. Kopeği besleyenlerin soylediğine gore 1 yıldır bu hayvanın şikayetleri varmış" dedi.
'HAYVANA YAPAN İNSANA DA YAPABİLİR'
Kopeği besleyen KTU Mimarlık Fakultesi oğretim uyesi Prof. Dr. Nilgun Kuloğlu da "Veteriner, cismi, eliyle cıkaramadığı icin kopeği ameliyat etmeye karar verdi. Ameliyattan sonra kopeğin vajinasında fener olduğunu soyledi. Hepimiz cok şaşırdık, uzulduk. Olayın gercek durumunu anlayınca 'Dunyada sadece hayvanlar ve bitkiler yaşasa, biz insanlar tamamen yok olsak' diye duşundum. Cakır'ın maruz kaldığı muamele cok kotu. Bunu hayvana yapan birisi, insana da butun canlılara da yapabilir. Olayın kampuste olup olmadığını bilmiyoruz ama sonucta bunu bir insan yaptı, bu kişi icimizde. Resmi yollardan ne yapılabiliyorsa ne gerekiyorsa onu yapalım istedik ve şikayet ettik" diye konuştu.
'IZDIRAP CEKTİK'
KTU Mimarlık Fakultesi oğretim uyesi Prof. Dr. Ali Asaoğlu ise şoke olduklarını soyleyerek, "Beklemiyorduk, akla gelecek bir şey değil. Cok kotu ve uzucu bir şey. Anlatmakta cok zorlanıyorum. Onu izlerken, ameliyatı sonuclanırken cok ızdırap cektik. Şimdi durumu iyi. Hayvana bunu yapan uygun bir pozisyon bulursa insanlara da benzer şeyler yapabilir" dedi.
'ARTIK HAPİS CEZASI VERMELİ'
TRAHAYKO Başkanı Lutfiye Tuzun Kurban, universite icinde cok sayıda kopeğin yaşadığını ve eğitim yuvası olan bir yerde bu tur bir şiddetin yaşanması karşısında uzulduğunu soyledi. Kurban, "Guvenli bir ortam olduğu icin icimiz rahattı ancak şoke olduk. Orada kamera sayılarının ve gece guvenliğinin artırılmasını istiyoruz. Bunun gibi diğer kopeklerimiz de tehdit altında. Artık tecavuz ve bu tur vahşet olaylarına karşılık hapis cezası verilmeli" ifadelerini kullandı.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı