Almanya'nın Hagen kentinde iki yıldır faaliyet gosteren Gayret Derneği, Suriye'de yaşayan Turkmenlere bir tır yardım malzemesi gonderdi.
Gayret Derneği Başkanı Dalya Cakar, AA muhabirine yaptığı acıklamada, Suriye'deki ihtiyac sahiplerine ulaştırılmak uzere Solingen'den yola cıkan yardım malzemelerinin, Kilis İl Eğitim Mudurluğu koordinasyonunda, ihtiyaca gore bolgedeki okul ve hastanelere dağıtılacağını soyledi.
18 tonluk yardım tırında ozellikle engelliler icin arac gereclerin yer aldığını belirten Cakar, "Malzemelerin coğunluğunu tekerlekli sandalye, yurume destekleri, fizyoterapi aletleri oluşturuyor. Ayrıca oyuncaklar var. Bunlarla ozellikle Suriye'deki Turkmen yerleşim yeri olan Cobanbey'deki ana okuluna destek olacağız. Kıyafetlerle 'hayır carşısı' acarak ihtiyac sahiplerinin bedenlerine gore almalarını sağlayacağız. Kamplarda dağıtılmak uzere yastık ve yorgan gibi malzemeler var." ifadelerini kullandı.
Cakar, gecen yıl yine bu vakitlerde Suriye'ye yardım gonderdiklerini anlatan Cakar, "İnsani yardımlarımızın yanı sıra bolgede ceşitli projeler yurutuyoruz. İki yıl once Cobanbey'in ilk kutuphanesini yaptırmıştık. Gecen yıl (yeni tip koronavirus) pandemiye rağmen calışmalarımızı surdurduk. Suyu olmayan 7 okula kuyu actık. Şu an bir okulun bakım onarım faaliyetini yurutuyoruz. En kısa surede orada cocuklarına eğitimlerine devam edecekler. Yine Cobanbey'de bir Halk Eğitim Merkezi acarak burada hanımlara meslek kursları vereceğiz, kendilerine bir gelir sağlamalarına destekte bulunacağız." diye konuştu.
Cakar, yardımların toplanmasında bireysel bağışcıların katkısının cok buyuk olduğunu dile getirerek maddi ve manevi destek veren herkese teşekkur etti.