Galatasaray Kulubu Başkanı Mustafa Cengiz, Turkiye Futbol Federasyonu (TFF) Uyuşmazlık Cozum Kurulunun (UCK) futbolcuları Oğulcan Cağlayan ile ilgili verdiği karar hakkında yorumda bulunan Fenerbahce Kulubu Başkanı Ali Koc'u sert bir dille eleştirdi.
Başkan Cengiz, TFF UCK'nin Caykur Rizespor ile sozleşmesini haksız feshettiği gerekcesiyle Oğulcan Cağlayan'a 6 mac men ve 1 milyon 200 bin avro para cezası vermesiyle ilgili GS TV'ye değerlendirmede bulundu.
Bu kararla ilgili goruşlerini aktaran Ali Koc'a tepki gosteren Mustafa Cengiz, "Fenerbahce, cok değerli bir rakip camiamız. Her zaman saygı duyarım. Buradaki soylemlerim tumuyle Fenerbahce Başkanı Ali Koc'a yonelik. Sevgili Ali Koc, sen haddini bileceksin. Yargıyı tahakkum altına alamazsın. Turkiye'nin en varlıklı insanı olabilirsin. Yargıya, mahkemelere ve tahkime hakim olamazsın. Baskı altına alamazsın. Buna, ne haddin ne de yetkin var. Lutfen bu tip soylemleri kullanmayalım. Kim haklıysa TFF Tahkim Kurulu karar verecek. Ali Koc buyursun, Rizespor ile birlikte hareket etsin, taraf olsun ve bizimle adli mahkemelere gelsin. Karşımıza cıksın. Butun gucunun kullansın. Haklı mı, haksız mı kazanır goreceğiz. Kendi gozundeki mertliği yani direği gormeden başkalarının gozunde cop aramasın." ifadelerini kullandı.
TFF Uyuşmazlık Cozum Kurulunun Oğulcan Cağlayan ile ilgili kararı 5 Aralık 2020'de almasına rağmen kendilerine 7 Ocak 2021'de yazı geldiğini vurgulayan Cengiz, sozlerini şoyle surdurdu:
"Bir kulup başkanı olarak, boyle sorumsuz ve hadsiz bir beyanat ile ilk defa karşılaştım. Burada en onemli nokta, Sayın Ali Koc'un acıklaması şu: Bizi ayartan kulup gibi, 'Bu kulup bunu hep ve devamlı yapıyor. Gerekli cezalar verilsin, gozum uzerinizde ey tahkim.' diyor. Biz ayartan kulup değiliz. Gelen 21 sayfa yazıda acıkca 'Galatasaray ayartan kulup değildir' diyor. Caykur Rizespor tek taraflı olarak Turkiye Futbol Federasyonunda nasıl yapıyorsa oyuncunun sozleşmesini 1 yıl uzatıyor. Oysa FIFA kurallarında 'Futbolcu kole değildir, rızasının alınması gerekir' diyor. Bunun uzerine futbolcu da bitime 6 maca kala TFF'ye gidiyor ve 'Ben de tek taraflı feshediyorum' diyor. Sonra bize geliyor. Biz burada ayartan kulup değiliz. Galatasaray, Turkiye'de futbolun kıblesidir. Yerli ve yabancı tum sporcular once Galatasaray'a gelmek ister. Bu bir gercek. Bunu kabul edeceksiniz. Turkiye'de bir kulubun dunya capında boyle bir isme sahip olması, Turkiye'yi de rakiplerimizi de gururlandırmalı. Bundan rahatsız olmayın."
Oğulcan Cağlayan'a verilen cezanın ardından TFF Tahkim Kuruluna başvuruda bulunacaklarını aktaran Mustafa Cengiz, şunları kaydetti:
"Oğulcan Cağlayan, bizimle sozleşme imzaladıktan sonra Caykur Rizespor haksız fesih diye TFF'ye başvuruyor. TFF, bunu aylardır inceliyor. UCK acısından konuşuyorum, 6 mac disiplin cezası vermişler. Boyle bir şey olmaz. UCK'nin disiplin cezası vermeye yetkisi yok. Futbolcun iyi niyeti goz ardı edildi. 1 milyon 200 bin avro muazzam bir rakam. Bunu ne insan vicdanı ne adalet ne de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kabul etmez. Biz TFF Tahkim Kuruluna başvuracağız. Tahkim onarsa ya da hoşnut olmadığımız bir karar cıkarsa adli yola başvuracağız. Bununla sonuna kadar uğraşacağız."