Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Oğulcan Cağlayan'ın Uyuşmazlık Cozum Kurulu (UCK) tarafından 6 maclık cezaya carptırılması ve Fenerbahce Başkanı Ali Koc'un konuyla ilgili acıklamalarına yonelik acıklamalarda bulundu.
Başkan Ali Koc'a tepki gosteren Cengiz, "Fenerbahce başkanının acıklamalarını biraz once bana ilettiler ve dinledim. Ben de bir kulup başkanı olarak, boyle sorumsuz ve hadsiz bir beyanat ile ilk defa karşılaştım. Kamuoyuna ve camiamıza once şunu acıklamak isterim ki, karar 5 Aralık'ta alındı. 7 Ocak 2021'de yazı bize geldi. UCK'nın ic işleyişinden dolayı belki imzalar tekemmul ediyordu. Bilemiyorum. Burada en onemli nokta şu; Sayın Ali Koc'un acıklaması, 'Bu kulup bunu hep yapıyor, devamlı yapıyor. Ceza verilsin' şeklinde... 'Gozum uzerinizde ey tahkim' diyor. Bir… Biz ayartan kulup değiliz! Gelen 21 sayfalık yazıda acıkca Galatasaray ayartan kulup değildir diyor. Neden? Hemen ozetleyeyim. Konuya muttali olduğum icin anlatıyorum. Ben bu kadar detay bilmiyorum. Sevgili Oğulcan'la da geleneksel olarak imza torenine bir kere fotoğraf cektirdik. Cok iyi bir cocuk. Rizespor tek taraflı olarak TFF'de nasıl yapıyorsa sozleşmesini 1 yıl uzatıyor. FIFA kurallarına gore futbolcu kole değil, rızasının alınması gerekir diyor. Ucreti de daha yuksek olmalı deniyor. Cok cuzi bir ucret artışıyla sozleşme uzatılmış. Hukukculardan dinlediğimiz kadarıyla boyle. TFF, Rizespor'un talebini kabul ediyor. Bunun uzerine de futbolcu, bitime 6 mac kala gidiyor TFF'ye, haksız işlem yaptıkları icin ben de sozleşmemi tek taraflı olarak feshediyorum diyor" ifadelerini kullandı.
"BİZ BURADA AYARTAN KULUP DEĞİLİZ"Galatasaray'ın Turkiye'de futbolun kıblesi olduğunu dile getiren Cengiz, "Olay sonra bize geliyor. Biz burada ayartan kulup değiliz. Galatasaray daha once soylediğim gibi ve herkesin bildiği gibi Turkiye'de futbolun kıblesidir. İster yerli ister yabancı. Butun sporcular Galatasaray'a gelmek ister. Bunu kabul edeceksiniz. Bu bir realite ve gercek. Bundan rahatsız olmayın. Turkiye'de bir kulubun dunya capında boyle bir isme sahip olması Turkiye'yi de gururlandırmalı rakiplerimizi de. Biz onların da yucelmesini isteriz ama Galatasaray'ın bulunduğu bu taclanmış durumdan rahatsız olmayın. Kabul edin. Futbolcu bizimle sozleşme imzaladıktan sonra Rizespor Kulubu, haksız fesih diye TFF'ye başvuruyor. TFF bunun aylardır inceliyor. Biz doğru durust bakmadık. Cunku o kadar acık bir olay ki… Tabii ki hukuki destek verdik. Kendi avukatları goturdu olayı" diye konuştu."UCK'NIN DİSİPLİN CEZASI VERME YETKİSİ YOK"UCK'nın verdiği cezayla ilgili yorum yapan Cengiz, şunları soyledi: "Burada UCK acısından konuşuyorum. 6 mac disiplin cezası vermişler. Boyle bir şey olamaz. UCK'nın disiplin cezası vermeye yetkisi yok. Karar batıl bir hukum. Hukukta asıl olan ilk incelemede usul incelenir. Usulde hata yapılmıştır. Futbolcunun iyi niyeti goz ardı edilmiştir. Cıkan 1.2 milyon ceza muazzam bir rakamdır. Bunu ne insan vicdanı ne adalet ne AİHM kabul etmez. Biz normal yargı yoluna, tahkime başvuracağız. Tahkim onay verirse, futbolcunun hoşnut olmadığı bir durum ortaya cıkarsa mahkemeye başvuracağız ve bununla sonuna kadar uğraşacağız. Oyle laflar dolanıyor ki, bu UCK kararından sonra futbolcunun 6 maclık cezası başlar deniyor. UCK boyle bir ceza veremez ki! UCK'nın uhdesinde değil. Veremez! Biz oyle biliyoruz. Verebiliyorsalar da tahkimden bunu duzeltmelerini istiyoruz.""KENDİ GOZUNDEKİ MERTEĞİ GORMEDEN BAŞKANLARININ GOZUNDEKİ COPU ARAMASIN""Fenerbahce camiasına her zaman buyuk saygı duyarım" diyen Cengiz, "En yakın dostlarımız, kardeşlerimiz, annemiz, babamız Fenerbahcelidir. Benim buradaki soylemlerim tamamıyla Fenerbahce başkanına yoneliktir. Sevgili Ali Koc, sen haddini bileceksin. Sen yargıyı tahakkum altına alamazsın. Turkiye'nin en varlıklı insanı olabilirsin. Allah arttırsın; ama sen yargıya, tahkime, mahkemelere hakim olamazsın. Onları yonlendiremezsin. Baskı altına alamazsın. Bunu yapamazsın. Ne haddin var ne yetkin var bu konuda. Lutfen bu tip soylemleri kullanmayalım. Tahkimin bunu realize edeceğine inanıyorum. Tahkim realize edemezse Sayın Ali Koc buyursun Rize tarafına… Zaten hep Rize tarafında neler olduğunu bir gun anlatırım hatıralarımı yazarsam. Neler oldu cok şaşırırsınız. O zaman Rize ile birlikte hareket etsin. Taraf olsun. Bizimle birlikte UEFA'ya, FIFA'ya AİHM'e gelsin. Karşımızda gelsin. Butun gucunu de kullansın. Haklı mı kazanır haksız mı? Onu goruruz. Kendi gozundeki merteği gormeden başkalarının gozundeki copu aramasın" ifadelerini kullanarak sozlerini noktaladı.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı