İstanbul Buyukşehir Belediye (İBB) Meclisinde konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Goksu, Mobil Halk Ekmek bufelerinin aylık maliyetinin 600 bin olduğunu belirterek ekmeklerin bakkallar eliyle dağıtılmasını onerdi.
İBB Meclisi Ocak ayına ait ilk toplantısı yeni tip koronavirus (Kovid -19) tedbirleri kapsamında Yenikapı Avrasya Gosteri Merkezinde gercekleştirildi.
İBB Meclisi 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul başkanlığında gercekleşen oturumda gundem dışı konuşmalar gercekleştirildi.
İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Goksu, AK Parti adına yaptığı konuşmada İBB yonetiminin Halk Ekmek bufeleri konusunda manipulasyon yaptığını ileri surdu. Goksu, yeni Halk Ekmek bufeleri kurulmasıyla ilgili madde Meclis gundemine geldiğinde onay vereceklerini kaydetti.
CHP'lilerin ve İBB yonetiminin Halk ekmek bufeleri AK Parti ve MHP'liler tarafından engellendi' diye algı operasyonu yaptığını savunan Goksu, şoyle konuştu:
"Halk ekmek bufeleri ile ilgili teklif gecen ay geldi bu ay da onay veriyoruz. Biz bu bufelere, 'Şehit ve gazi ailelerine vermek kaydıyla onay veriyoruz' dedik. Baktılar ki, 'şehit ve gazi' deyince rahatsız oldular, minibusler devriye girdi. Şimdi soruyorum size mesele, 'Halk Ekmeğin İstanbullulara ulaşması mı? İstanbul'un her sokağında bakkal var. Hicbir maliyeti yok ve verin bakkallara dağıtsın ekmeği. Niye vermiyorsunuz? Cunku sizin derdiniz, bu ekmeğin ulaşması değil. Şimdi 40 minibus kiralanmış. Minibuslerin tamamının aylık maliyeti 600 bin lira. Ben araştırma yaptım. Bir halk ekmek bufesinin en iyi kazandıranı 3 bin lira kazandırıyor. İstanbulluların 600 bin lirasını cope atacağınıza, o ekmeği bakkallara dağıttırsanız, o 600 bin lirayı da İstanbulluların başka hizmetine kullansanız, daha iyi olamaz mı? Olur, bunu biliyorsunuz. O zaman 40 arabanın camına İBB yazmayacak. Her şey reklam icin."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Lale Bildirici