İZMİR'in Konak ilcesinde, 5 katlı binanın catı katında cıkan yangın paniğe neden oldu. İtfaiye ekiplerinin yoğun uğraşları sonucu yangın sonduruldu. Yangın sırasında evde mahsur kalan ve akli dengesi yerinde olmayan K.G., polis ve itfaiye ekipleri tarafından cıkarılarak hastaneye sevk edildi.
Yangın, saat 18.15 sıralarında Mehmet Ali Akman Mahallesi 15 Sokak uzerinde bulunan 5 katlı binanın catı katında cıktı. Evden alevlerin yukseldiğini goren vatandaşlar durumu itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine cok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangının catı katında olmasından dolayı itfaiye ekipleri, merdiven yardımıyla yangına mudahale etti. Diğer binalara sıcramaması icin ekiplerin yoğun uğraşları sonucu yangın kontrol altına alınırken, ev kullanılamaz hale geldi.

MAHSUR KALDI İNMEDİYangında evde mahsur kalan ve akli dengesi yerinde olmadığı oğrenilen K.G., polis ve itfaiye ekiplerinin cabalarına rağmen evini terk etmedi. Bina icerisine giren ekipler K.G.'yı alevlerin arasndan cıkartarak, Dokuz Eylul Universitesi Tıp Fakultesi Hastanesine kaldırdı.'RUZGARINDA ETKİSİYLE BU KADAR GUCLU OLDU'Yangından dolayı panik yaşadığı belirten Filiz Şener, "Yangının cıkma anını gormedim ama duman vardı. Bu evin 1 haftadır camları kırık, anne, baba meczup akli sağlığı yerinde değil, onları indirebildiler oğullarıni indiremediler. Balkonda duruyordu, koşe kısmı kotu yandı, en sonunda catıya sıcradı. Yangın ekiplerin mudahalesiyle sonduruldu, ama adamı indiremediler. Yaşayan kişilerin hepsi meczup, muhtemelen evde karton, kağıt atık vs. vardı, ruzgarın da etkisiyle bu kadar guclu oldu" diye konuştu. 'ANNE VE OĞUL MAHALLEMİZE PROBLEM TEŞKİL EDİYORLAR'Evde yaşayan ailenin sorunlu olduğunu soyleyen Huseyin Mehmetoğlu, "Yaklaşık 8 yıldır burada oturuyorum, anne ve oğul mahallemize problem teşkil ediyorlar. Televizyon fırlatıyorlar, sandalye fırlatıyorlar sağa sola. Hemen yan terastaki evde yaşıyorum. Bizim evinde arka kısmında catısına doğru hasar var ama itfaiye mudahale etti" dedi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Halil İbrahim KARABIYIK