Super Lig ekibi Hes Kablo Kayserispor, 1,5+1 yıllığına anlaşmaya vardığı Rumen teknik direktor Dan Petrescu icin imza toreni duzenledi.
Petrescu, kulup tesislerinde duzenlenen torende, kendisini 1,5+1 yıllığına sarı-kırmızılı takıma bağlayan sozleşmeyi imzaladı.
İmza torenine katılan kulup başkanı Berna Gozbaşı, sezona şanssızlıklarla başladıklarını belirtti.
Gozbaşı, bir cok şeyin istedikleri gibi gitmediğine dikkati cekerek, "Bazen iyi kadro kursanız da teknik direktor konusunda şanssızlıklar yaşanıyor. Gecen sene yaptığımız 3-4 teknik direktor değişikliğini bu sene yaşamak istemiyorduk. Hatta ilk hoca gonderen kulup de olmak istememiştik. Maalesef bu sene de şanssızlıklar yaşadık. İlk once istenilen futbolu goremedik. Daha sonra istediğimiz puanları alamadık ve değişikliğe gitmek zorunda kaldık." dedi.
Kayserispor'un hedefleri olan bir kulup olduğuna vurgu yapan Gozbaşı, şoyle konuştu:
"Gecen sene ligden duşme tramvasını cok yaşadık. Bu sene yaşamak istemedik. Verdiğimiz emeklerle takımın cok daha iyi yerlere gelmesi gerekiyordu. Bu nedenle hoca secerken cok dikkatli davrandık. Dan Petrescu gibi bizi hedeflerimize ulaştıracak bir isimle anlaşma yoluna gittik. Petrescu, zor durumda olan takımları ust sıralara taşıyan bir hoca olması, kariyeri boyunca 1,81 gibi puan ortalaması olması nedeniyle tercihimizde birinci sırayı aldı. Hocamızla sonuncu sıradayken irtibat kurdum, bu yuzden ikna etmek biraz zor ve duygusal oldu."
Gozbaşı, son iki haftadır 6 puan kazandıran Uğur Kulaksız'a teşekkur ederek, Petrescu'nun isteği uzerine Kulaksız'ın da A takıma dahil olduğunu sozlerine ekledi.
Petrescu ise Kayserispor'a geldiği icin cok mutlu olduğunu dile getirdi.
Daha once calıştığı hicbir yerde boyle karşılanmadığını aktaran Petrescu, "Zor bir gorev icin buraya geldim ve risk altındayım. Takımda en cok risk altında olan kişi benim ama riski seviyorum. Riski sevmeyenler başarılı olamazlar. Duşme hattındaki bir takımı calıştırmak alışkın olduğum bir durum değil. Fakat bu takımı ust sıralara cıkarınca şampiyonluk yaşamış gibi olacağız. Calıştığım hicbir takımda buyuk vaatlerde bulunmadım ama benim en buyuk vaadim gece gunduz kulup icin calışmak olacaktır." ifadelerini kullandı.
Farklı ulkelerde teknik direktorluk yaptığını aktaran Petrescu, şoyle devam etti:
"Buranın zor bir lig olduğunu biliyorum, gorev yaptığım yerlerden daha iyi bir lig olduğunun da farkındayım. Şu an Kayserispor icin puanlar onemli. Nasıl oynadığımızın cok onemi yok. Kayserispor son iki hafta cok guzel takım ruhu orneği sergiledi. Gaziantep FK macında da bu ruhu ortaya koyup 3 puanla ayrılacağımıza inanıyorum. Bu sene ligde kalıp, seneye daha farklı hedefleri olan bir takım olacağız."
Kayseri Buyukşehir Belediye Başkanı Memduh Buyukkılıc da "Daha iyi yerlere geleceğimize inanıyorum. Her ne kadar alt sıralarda olmaktan dolayı uzuluyor olsak da bu şehir hep zorları başardı. Hocamız icin de bu bir fırsattır." dedi.
Torene, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Colakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalcın ve Hacılar Belediye Başkanı Bilal Ozdoğan da katıldı.