'KENDİ ADAYIMIZLA SECİME GİRECEĞİZ'
TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgul, Afyonkarahisar İl Başkanlığı binasının acılışın ardından gazetecilere acıklama yaptı. Secimlerde herhangi bir parti ile ittifak yapıp yapmayacağı sorusuna Sarıgul, şu cevabı verdi:

"Turkiye Değişim Parti'miz ittifakını yurttaşlarımızla ve milletimizle yapacak, Turkiye Değişim Partimiz milletimizin sağcıydı, solcuydu, o ittifaktandı bu ittifaktandı diye ikiye bolunmesini arzu etmiyor. Biz Turkiye Değişim Partisi olarak, sağ elimizle sol elimizi birleştiriyoruz ve ben insanım diyen herkesle beraberiz. Bu nedenle birinci turda bu ittifakı da obur ittifakı da doğru bulmuyoruz. Turkiye Değişim Parti'miz olarak biz ilk turda kendi adayımızla secime gireceğiz ve ilk turda inanıyorum ki butun milletimiz Turkiye Değişim Parti'mizin goruşlerini, duşuncelerini milletimizle buluşturdukca inşallah milletimiz ilk turda Turkiye Değişim Parti'mizin adayına buyuk bir ilgi gosterecektir. Birinci turda bir kez daha ifade etmek istiyorum, kendi adayımızla mutlaka secime gireceğiz ve inanıyorum ki yurttaşlarımız da bizim adayımıza son derece buyuk ilgi gosterecek."'DEMOKRATİK PARLAMENTER SİSTEME GECİLMESİNİ ARZU EDİYORUZ'Parlamenter sisteme tekrar gecilmesi gerektiğini arzu ettiklerini aktaran Sarıgul, "Turkiye Değişim Parti'mizin adayını kısmet olursa, Afyon'dan acıklayacağız. Ama bu kararı ben vermeyeceğim. Kocatepe'de belki bu kararı vereceğiz. Bu kararı 26 Ağustos'u, 27 Ağustos'a bağlayan o gece sabah namazı ile birlikte vereceğiz. Turkiye Değişim Parti'mizin adayını ben belirleyemem. Partimizin adayını milletimiz belirler, milletimizin ilgisine gore, milletimizin teveccuhune gore, parti meclisimizin, kurucular kurulumuzun vereceği karar neyse, Turkiye Değişim Partisi'nin adayı o zaman şekilleniyor. Demokratik parlamenter sisteme gecilmesini arzu ediyoruz. Biz istiyoruz ki guclu parlamento olsun, Başbakan olsun, Cumhurbaşkanı olsun, Cumhurbaşkanı da butun milletimizin sığınma limanı olsun" diye konuştu.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Ali Fuat GUCLUER