Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Ozer, "Turkiye'nin her yerinde sektor ile işbirliği yapma sureclerinde hicbir zorlama olmadan mesleki eğitime kaydolan oğrencisi sayısı yuzde 63 arttı" dedi.
Bakan Yardımcısı Ozer, Vali Osman Bilgin ve AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ile Luleburgaz Turkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde incelemelerde bulundu.
Okul binasını gezerek bilgi alan Ozer, okullarda 5 ile 10 yılık eğitim ve yatırım planları hazırlanması gerektiğini soyledi.
Bakanlık olarak ozellikle laboratuvar calışmalarını onemsediklerini ifade eden Ozer, bu konuda her turlu desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.
Mesleki eğitimin kalitesini arttırmak icin yatırımlar yapıldığını vurgulayan Ozer, şunları kaydetti:
"Tek istediğimiz oğrenci sayısı artsın, oğrenci istihdam ilişkisi artsın gercekten doğal bir şekilde zorlamadan oğrencileri mesleki eğitime doğru kaydıralım. Turkiye'nin her yerinde sektor ile işbirliği yapma sureclerinde hicbir zorlama olmadan mesleki eğitime kaydolan oğrencisi sayısı yuzde 63 arttı. Neden? Yatırım yapıldıkca, oğrenim kalitesi arttıkca, istihdam kapasitesi arttıkca mesleki teknik eğitime yonelim de artıyor."
Mesleki eğitim kurumlarında eğitim oğretimin, sanayi ile birlikte yapılması gerektiğini dile getiren Ozer, "Onun icin bizim gorevimiz meslek eğitimi cevresindeki sanayiyle, endustriyle, iş dunyasıyla eşleştirmek. Bu konuda her turlu calışmayı destekleyeceğiz." ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Vali Bilgin, Ozer'e hediye takdim etti.