Antalya'da yaşayan Melek (31) ve Ramazan İpek (36) arasında 3 gun once evde tartışma cıktı. Ramazan İpek, 2 cocuğunun annesi eşi Melek İpek'in ellerini kelepceleyip sabaha kadar dovup, işkence yaptı. Melek İpek şiddet gorduğu gecenin sabahında servis şoforu Ramazan İpek'i işten donduğu sırada av tufeğiyle vurarak oldurdu. Jandarmaya teslim olan Melek İpek tutuklanırken, ciftin cocukları 9 yaşındaki C. ve 7 yaşındaki İ. annenin yakınlarına teslim edildi.
Melek İpek'in avukatlığını ustlenen Ahmet Onaran, en son onunla dun akşam saatlerinde cezaevinde goruştuğunu soyledi. İpek'e durumunu sorduğunda 'Burada en azından dayak yok. İyiyim' cevabı aldığını belirten Avukat Onaran, "Dayak olmadığı icin mutlu olduğunu gordum. Cocuklarını ozlediğini soyledi. Kızlarının kendisi olmadan uyuyamayacağını soyledi. Duygu yukluydu. Olan bitenleri koğuşundaki televizyondan takip ettiğini soyledi" dedi.

[h=3]"BABAMIN ELİ AĞIRDI, BİZİ DE DOVERDİ"[/h]Cocuklarla da pedagog eşliğinde goruştuğunu belirten avukat Ahmet Onaran, "Cocuklar da şiddete uğramış. Cocuklardan kucuk olan 'Babamın eli ağırdı. Bizi de cok doverdi. Gecen hafta da annemin kafasında utu kırdı' dedi. Cocuklara hediyeler gonderilmişti, onları goturup teslim ettik" diye konuştu.
[h=3]"YAŞASIN BİZ DAYAK YEMEYECEĞİZ"[/h]Turkiye'nin bircok yerinden cocuklara hediyeler ve aileye yardım noktasında telefonlar aldıklarını belirten Avukat Ahmet Onaran, cocukların kırılan tabletleri icin ilgili birkac kurumla goruşerek onların derslerini yapabilmeleri icin tablet temin ettiklerini soyledi. Cocukların ısrarla anneannesi, dayısı ve teyzesinin yanında kalmak istemeleri uzerine Melek İpek'in yakınlarına teslim edildiğini ifade eden Ahmet Onaran, "Melek İpek kronolojik olarak şiddete maruz kalıyor. Cocuklar da maruz kalıyor. Ramazan İpek, Melek İpek'e şiddet uyguladığı zamanlarda karakola gitmesin diye 'Seni oldurur kıyma yapar kopeklere yediririm' diyerek korkutmuş" şeklinde konuştu. Bu şekilde şiddetin Melek İpek tarafından olağan hale geldiği icin artık tepki veremez olduğunu da ifade eden Avukat Onaran, cocuklarla yaptığı goruşmede cok etkilendiğini soyledi. Kucuk kızın babasının gelmeyeceğine sevindiğini belirten Avukat Onaran, "'Yaşasın artık babam gelmeyecek, biz dayak yemeyeceğiz değil mi?' diye soylediğini duydum. Daha bircok şey soyledi ama bunları mahremiyet gerekcesi nedeniyle soyleyemiyorum" dedi.
[h=3]AVUKAT ORDUSU HAZIRLANIYOR[/h]Avukat Ahmet Onaran, Melek İpek'in ilk duruşmaya kalmadan tahliye edileceğini duşunduğunu, ancak tahliye edilmese dahi Turkiye'nin değişik noktalarından gelen avukatların savunmak icin kendilerine başvurduğunu belirtti. Kalabalık şekilde Melek İpek'in yanında olacaklarını ve onun haklılığının duyuracaklarını belirten Avukat Onaran, sonucun Melek İpek lehine olacağını duşunduğunu soyledi.
[h=3]KOCANIN AİLESİ İLK KEZ KONUŞTU[/h]Olayın ardından Ramazan İpek'in ailesi de ilk kez konuştu. Ramazan İpek'in babası Murat İpek (66) evinin bahcesinde taziyeleri kabul ederken anne Esma İpek (66) ağıtlar yakarak acısını yaşıyor. 23 yaşındaki oğlunu 8 yıl once motosiklet kazasında yitiren İpek ailesi, ikinci cocukları Ramazan İpek'in de yaşamanı yitirmesiyle ikinci kez evlat acısı yaşadı. Aile Melek İpek'in ailesi tarafından Ramazan İpek ile ilgili ortaya atılan 'aldatıyordu, alkolikti, şiddet yanlısı biriydi' iddialarına da tepki gosterdi. Murat İpek, gelini Melek ve oğlu Ramazan İpek'i birbirlerinden ayırmadan iki evladı gibi sevdiğini anlattı. Cinayet haberini alınca koşarak eve gittiğini, olaya bir anlam veremediğini belirten Murat İpek, "İkisini de evladım gibi severdim. Oğlum işten gelince kalbinden tek kurşunla vuruyor" dedi.
[h=3]TORUNLARINI ALMAK İSTİYOR[/h]Olayın bu kadar buyuk boyutlara gelmesine neyin sebep olduğunu bilmediğini anlatan Murat İpek, ortada kalan 7 ve 9 yaşındaki iki kız cocuğu icin ise velayetlerini almak icin başvuru yapmaya hazırlandığını soyledi. Kanunen sorumluluklarının kendisine verilmesi halinde olene kadar iki torununa bakacağını belirten İpek, "Benim torunlarım ortada kaldı. Ne olacak bunlar? Ben bunları yanıma alıp bakıp buyutmek ve okutmak istiyorum. Sahip cıkmak isterim" diye konuştu. Ramazan İpek'in annesi Esma İpek ise iki oğlunu toprağa vermenin buyuk uzuntusunu yaşadığını ifade etti. İpek, her zaman bir ihtiyacları olduğunda oğlu ve gelininin yanında olduklarını kaydetti. Esma İpek, "Torunlarımı verirlerse evladım gibi bakarım" dedi.
[h=3]YİVLİ TUFEK KULLANIYORDU[/h]Ramazan İpek'in eşi Melek ile liseden beri gonul ilişkilerinin olduğunu anlatan kuzeni Huseyin İpek (29) ise Ramazan'ın 12 yıllık evlilikleri boyunca yalnızca bir kere M.A. isimli bir kadınla Melek İpek'in hamileliği doneminde bir yakınlaşmalarının olduğunu soyledi. Melek İpek'in bir avukatla goruştuğunu ve boşanma hazırlığı yaptığını ifade eden Huseyin İpek, "Ramazan son zamanlarda Melek'in boşanacağını biliyordu" diye konuştu.
Kuzeni ve eşinin son zamanlarda yataklarını dahi ayırıp, ayrı odalarda uyuduklarını anlatan Huseyin İpek, Melek'in silah meraklısı olduğunu, hatta yivli tufek bile kullanabildiğini soyledi.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Alparslan CINAR