Turk Kızılay, Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği yaparak ihtiyac sahibi oğrenciler icin "Senin desteğin oldukca her ev bir okul olsun." sloganı ile başlattığı bağış kampanyasını surduruyor.
Turk Kızılay Eskişehir Şubesinden yapılan yazılı acıklamada, Kovid-19 salgınının başından bu yana ihtiyac sahiplerine yonelik nakdi, gıda ve hijyen yardımları yaparken, hastalar icin immun plazma bağışı, sağlık calışanlarına da destek calışmaları yuruten Kızılay'ın, uzaktan eğitimde teknik ekipmana gereksinim duyan oğrenciler icin de harekete gectiği bildirildi.
Uzaktan eğitimle oğrenimini surduren ve ihtiyac durumu Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tespit edilen oğrencilere tabletlerin ulaştırıldığı belirtilen acıklamada, Turk Kızılay Eskişehir Şubesince hayırseverlerin bağışlarıyla alınan 1000 tabletin İl Milli Eğitim Mudurluğune teslim edildiği aktarıldı.
Acıklamada, tabletlerin İl Milli Eğitim Mudurluğunce belirlenen oğrencilere il genelinde dağıtılacağı ifade edildi.
İl Milli Eğitim Muduru Hakan Cırıt, kampanya ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Teknik ekipman eksikliği yaşayan oğrencilerimize Turk Kızılayımızın ve hayırseverlerin yapmış olduğu bu destek cok onemlidir. Bizler zor durumlarda kenetlenen ve yardımın ceşidi ne olursa olsun yerine getiren gonlu geniş bir milletiz. Emeği gecen herkese bunları alacak yavrularımız adına teşekkurlerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.0
Turk Kızılay Eskişehir Şube Başkanı Egemen Temizsoy ise şunları kaydetti:
"Hayırsever bağışcılarımız ulkemizin geleceği olan cocuklarımız icin yaptıkları bu bağışlar cok onemlidir. Turk Kızılay olarak 'Uzaktan Eğitime Yakın Destek Projesi' kapsamında, 'Senin desteğin oldukca her ev bir okul' olsun sloganıyla surdurduğumuz kampanyamız kapsamında toplanan 1000 tableti İl Milli Eğitim Mudurluğumuze teslim etmekten gurur duyuyoruz. Teslim edilen tabletler Milli Eğitim Mudurluğu vasıtasıyla kentin tum ilcelerinde belirlenen oğrencilere ulaştırılacaktır. Emeği gecen herkese ve hayırseverlerimize cok teşekkur ediyoruz."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Emrah Yaşar