Karabuk Universitesi (KBU) Fen Fakultesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ufuk Karadavut'a, Turk Eğitim-Sen ve Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliği (UAESEB) tarafından akademik bilimsel calışmaları ve Turk bilim dunyasına katkıları nedeniyle "Bilge Tonyukuk Turk Eğitimine Hizmet Odulu" verildiği bildirildi.
Universiteden yapılan acıklamada, UAESEB'in 2014 yılından bu yana onemli calışmalar yapan bilim insanlarına UAEDEB odul yonetmeliğinde belirtilen kurallar dahilinde bilim odulleri verdiği belirtildi.

Acıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Bilge Tonyukuk Abidesi'nin dikilişinin 1300. yıl donumu dolayısıyla 2020 yılı, UNESCO tarafından 'Bilge Tonyukuk Yılı' ilan edilmişti. 2020 yılının Bilge Tonyukuk yılı olarak ilan edilmesi munasebetiyle bu sene Bilge Tonyukuk odulleri, UAESEB odul yonetmeliğine gore uzman bilim insanlarının katılımıyla kurulan komisyonlar tarafından 'Uygulamalı İstatistik' alanında yaptığı calışmalar nedeniyle Karabuk Universitesi Oğretim Uyesi Prof. Dr. Ufuk Karadavut'a verildi."
KBU'de "Sosyal Hayatta Guncel Dini Meseleler" soyleşisi
Karabuk Universitesinde (KBU) "Sosyal Hayatta Guncel Dini Meseleler" konulu soyleşi duzenlendi.
KBU İlahiyat Fakultesi ile Sağlık, Kultur ve Spor Daire Başkanlığının ortaklaşa duzenlediği "Sosyal Hayatta Guncel Dini Meseleler" konulu soyleşi Instagram canlı yayınıyla yapıldı.
İlahiyat Fakultesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şimşek'in konuşmacı olarak katıldığı program yaklaşık bir saat surdu.
İslamofobi, helal gıda ve yapay zeka gibi konuların konuşulduğu programın moderator koltuğuna Betul Alan ve Sena Mazlum oturdu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Orhan Kuzu