Super Lig'in 18'inci haftasında Beşiktaş, konuk olduğu Atakaş Hatayspor ile 2-2 berabere kaldı. Macın ardından duzenlenen basın toplantısında iki takımın teknik direktorleri acıklamalarda bulundu.
Macın bekledikleri gibi başladığını soyleyen Atakaş Hatayspor Teknik Direktoru Omer Erdoğan, "Biz Beşiktaş'ı analiz ederken, ozellikle savunmadan pasla cıkarken yapacağımız baskılarda hataya zorlamayı hedefledik, onda da başarılı olduk. Pozisyona girdik, sonra uzaktan Aboubakar'ın guzel goluyle geriye duştuk ama cok cabuk cevap verdik. 2-1 one gectik. Yine bir duran toptan gol yedik, onun dışında cok pozisyon vermedik. Duran topta da boyle bir dezavantajımız olduğunu biliyorduk, cok uzun boylu oyuncularımız yoktu. Calışmamıza rağmen, bazı şeyleri hatırlatmamıza rağmen, bir anlık bir hatadan golu yedik. İkinci yarı topu biraz daha rakibe verip, kontra atakla pozisyon bulmaya calıştık. Orada da iyi pozisyonlar bulup takım savunmasını iyi yaptık. Rakibe hem pozisyon vermezken hem de kendimiz pozisyon bulduk. Oyuncularımın verdiği mucadeleden, sahadaki duruşundan cok memnunum, verdiğimiz gorevleri yerine getirdikleri icin onlara cok teşekkur ediyorum. Sahada en cok mucadele eden, galibiyete en cok yakın olan takım bizdik" dedi.
"HAKEM COK CABUK KARAR VERDİ"Bugune kadar hakemlerle ilgili acıklama yapmama kararı aldığını ama bu macta hakemin bazı pozisyonları VAR'a gitmeden oynattığını belirten Erdoğan, "Akintola'nın attığı golde benim gorduğum kadarıyla top Welinton'dan geliyor, gol olması gerektiğini duşunuyorum. Hakem cok cabuk karar verdi. Normalde bundan once hem bizim oynadığımız maclarda hem de televizyonda izlediğimiz maclarda bu VAR'a gidilen pozisyonlarda yaklaşık 3-4 dakika suruyor ama bizim pozisyonda hic beklenmeden devam edildi. Yine aynı şekilde, ekranda izlediğim kadarıyla Kamara'ya yapılan net bir penaltı var. Bunda da oyuna hemen cok cabuk başlanması bize anormal geldi" ifadelerine yer verdi.SERGEN YALCIN: UZGUNUZ, KAZANMAK İSTERDİKOyunun dengeli olduğunu ve iyi bir takıma karşı oynadıklarını soyleyen Beşiktaş Teknik Direktoru Sergen Yalcın ise "Kazanabilir miydik, kazanabilirdik oyunu, kaybedebilirdik de oyunun ilk yarısında. One gectikten sonra yediğimiz iki tane gol maalesef bizim oyun anlayışımızla pek bağdaşmadı. Cunku temassız, rakibin oynamasına musaade eden bir takım değiliz ama uzun bir maratonda arka arkaya maclar oynuyoruz, kolay değil. Oyuncular icin kolay değil ozellikle, 3 gunde bir, 4 gunde bir mac oynuyorlar. Hatay deplasmanı da kolay bir deplasman değil, zor bir deplasman. İyi bir takımla oynadık. Cok cabuk kontraya cıkan, onde etkili oyuncuları olan bir takım. O yuzden bugun icin 1 puanla ayrıldık. Uzgunuz, kazanmak isterdik. Hatalarımızı tespit edip, nerelerde hata yaptık, nerelerde duzeltme yapmamız lazım onlara bakacağız mactan sonra. Ama bugun itibarıyla boyle bir skor ortaya cıktı. Oyuncularıma teşekkur ediyorum, iyi mucadele ettiler" dedi."BUNDA BİR ACAYİPLİK VAR DERİM"Acıklamalarında hakem Ali Palabıyık'ı eleştiren Sergen Yalcın şunları soyledi: "Hatayspor'un 9 numaralı oyuncusu, sarı kartı olan oyuncusu tam 4 sefer kendini ceza sahası icinde yere attı, penaltı almak amacıyla, 4 sefer saydım. Bunların hicbirinde hakem penaltı vermedi. Cunku 4'u de sahte atlayıştı. Ama hakem hicbirinde ikinci sarı kartı da gostermedi. Onu anlayamadım cok. 4 defa kendini yere atan bir oyuncuya, 4'unde de penaltı vermeyip, hicbirinde de kart gostermiyorsan bunda bir acayiplik var derim."