Dışişleri Bakanlığı, Kırgızistan'da duzenlenen erken cumhurbaşkanlığı secimleri ve yonetim sistemine ilişkin halk oylamasının barış ve huzur ortamında tamamlanmasından memnuniyet duyulduğunu bildirdi.
Bakanlıktan, Kırgızistan'da yapılan erken cumhurbaşkanlığı secimleri ve referanduma ilişkin acıklama yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı secimleri ve halk oylaması sonuclarının dost ve kardeş Kırgızistan icin hayırlı olmasını temennisinde bulunulan acıklamada, şunlar kaydedildi:
"Turkiye, Kırgızistan'daki demokratik surecin kapsayıcılık ve toplumsal uzlaşı temelinde neticelendirilmesi yonunde atılacak adımları destekleyecektir. Erken cumhurbaşkanlığı secimleri ile Kırgız Cumhuriyeti'nin yonetim sistemine ilişkin halk oylamasının huzur ve barış ortamı icinde tamamlanmasından memnuniyet duyuyoruz."
Kırgızistan Merkez Secim ve Referandum Komisyonu Başkanı Nurjan Şaildabekova, cumhurbaşkanlığı seciminde, kesin olmayan sonuclara gore oyların yuzde 79,18'ini alan eski Başbakan Sadır Caparov'un kazandığını bildirmişti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Murat Ozgur Guvendik