Yeni tip koronavirus (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uygulanan hafta sonu sokağa cıkma kısıtlamasında duzenlenen "Muğla evde kal satranc oyna" etkinliğinde, aileler cocuklarıyla satranc oynadı.
İl Milli Eğitim Mudurluğunce oğrenci ve velilere, "Muğla sağlık icin evde kalıyor, kitap okuyor, spor yapıyor, şarkımızı calıyor ve bu hafta sonu ailecek satranc oynuyor" cağrısında bulunuldu.
Cağrıya kulak veren oğrenciler, sokağa cıkma kısıtlamasında aileleriyle satranc oynama imkanı buldu.
Oğrenci ve ailelerinin satranc oynadığı anlar, il ve ilce milli eğitim mudurluklerinin resmi sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.
#Muğlaevdekalsatrancoyna etiketiyle paylaşılan fotoğraflar, sosyal medyada beğeni topladı.
Etkinliğe Turkiye Satranc Federasyonu Başkanı Gulkız Tulay da sosyal medya uzerinden destek verdi.
İl Milli Eğitim Muduru Pervin Tore, etkinlikle oğrencilerin bilişsel, fiziksel, ruhsal gelişimlerine katkı sağlamayı, aile ici iletişimi guclendirmeyi ve farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini soyledi.
Satrancın her evde oynanması gereken onemli bir akıl oyunu olduğunu belirten Tore, "Boylesine faydalı bir oyunun, cocuklarımızı ekran bağımlılığından da uzaklaştıracağına inanıyorum." diye konuştu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Osman Akca