Super Lig takımlarından Gaziantep FK, teknik direktor Marius Sumudica ile yollarını ayırdı.
Gaziantep FK'dan yapılan acıklamada, "Gaziantep Futbol Kulubumuz de yaklaşık 1.5 sezondur teknik direktorluk gorevini ustlenen Marius Sumudica ile yollarımız karşılıklı olarak anlaşılarak ayrılmıştır.Gorevde bulunduğu sure boyunca takımımıza olan katkılarından dolayı Sayın Sumudica ve tum ekibine teşekkurlerimizi iletiyor, bundan sonraki kariyerlerinde başarılar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.
Demir Grup Sivasspor macının ardından yaptığı acıklamalarda yonetimi hedef alan Sumudica, kulubun kendisine yeni bir kontrat vermediğini eleştirmiş ve kendisinden istenen indirimi kabul etmeyeceğini belirtmişti.
[h=3]İşte Sumudica'nın macın ardından yaptığı acıklamalar;[/h]İyi bir lig cıkardık. Sosyal medyada hakkımda cok konuşulan şeyler var. Paranın peşinden koştuğum soyleniyor. Turkiye'nin bilmesini istiyorum, bu gercek değil. Paranın peşinde olsaydım şu an başka takımın hocası olurdum. Mactan once herkesin maca konsantre olması gerekirken, kulubumun bana daha iyi bir ucretle yeni bir kontrat teklif ettiği soylendi ama bu doğru değil.
[h=3]"CEBİMDEN OYUNCULARA PRİM DAĞITTIM"[/h]Başkanla dun bir toplantı yaptık. Maaşımda %10 indirim istedi. Bunu kabul edemeyeceğim. Oyuncularıma cebimden 80 bin euro prim dağıttım. Bunu memnuniyetle verdim. Başkan "Oyunculara veriyorsun da kulup icin neden vermiyorsun?" dedi. Bu şekilde devam etmemiz zor. Onların teklifine cevap vermedim.
[h=3]"BANA SAYGI GOSTERMİYORLAR"[/h]Sonra odama geldiler ve 80 bin euro fazla teklif ettiler, bu 80 bin euroyu 8 kişiye bolmemi istediler. Benim maaşım 600 bin euro. Başarı yakalamış hocaya boyle bir teklif yapılmasını anlamıyorum. Turkiye'de calışmaya devam etmek istiyorum ve bu ulkeyi seviyorum. Sezon sonuna kadar kalacağım. Bana saygı duymayan insanlarla calışmam zor. Cunku bana saygı gostermiyorlar.
[h=3]"BANA HAKARET OLARAK KABUL EDİYORUM"[/h]Benim yaptıklarım ortada, takım kume mi duşuyor da benim maaşımın %10 duşurulmesini istiyorlar? Yaptığımın karşılığı bu mu? Size maaş indirim teklifi gelse kabul eder misiniz? Bana bu yapılan teklifi hakaret olarak kabul ediyorum.
[h=3]YAZILI ACIKLAMA YAPTI, "ŞAKAYDI" DEDİ[/h]Sumudica, kulube destekte bulunmak adına eşinden para isteyeceğine ilişkin acıklamalarının ulkesinde yaygın olarak kullanılan bir şaka olduğunu belirterek, mevcut sozleşmesini tamamlamak istediğini ve sozleşme goruşmelerine de acık olduğunu bildirdi.
Sumudica, yaptığı yazılı acıklamada, Gaziantep ailesine karşı her zaman buyuk bir bağı olduğunu, sozleşmesinin bitmesine 4 ay kaldığını ifade etti.
Son gunlerde yaşananlardan yaşadığı uzuntuyu dile getiren Sumudica, şunları kaydetti:
"Futbolla ilgisi olmayan ama benim icin onemli bir konuya değinmek istiyorum. Soz konusu ifadelerim icerisinde eşimi arayıp para gondermesini isteyeceğim cok konuşuldu, tartışmalara yol actı. Taraftarımızı ve tum sevenlerimizi bu durum uzdu. Ancak Gaziantep halkının bunun ulkem Romanya'da yaygın olarak kullanılan bir şakadan başka bir şey olmadığını da anlamasını umut ediyorum. Ayrıca bu anlamda, oyunculara odediğim primlerin kulubun kasasına daha iyi yonlendirilmesinin daha iyi olacağı soylendiğinde, bunun da bana karşı bir şaka olduğunu hemen anladım. Aslında burada, iki farklı şaka olduğunu goruyoruz. Kuluple olan ilişkimle ilgili sıkı bir şekilde futbolla ilgili konulara donersek, benim resmi duruşum şu şekildedir; mevcut sozleşmemi tamamlamak istediğim 4 ayım var ve sozleşme goruşmelerine de acığım."