Salgın sebebiyle eğitimlerine Eba TV uzerinden devam eden buyuk kucuk tum oğrenciler eğitimleri konusunda oldukca endişeli ve soru işaretleriyle dolu. Peki, Okullar acılıyor mu? Okullar 11 Ocak'ta acılıyor mu? Okullar ne zaman acılacak?

"Her pazartesi sabahı ve her cuma akşamı Turkiye'nin dort bir yanındaki okul bahcelerinden gur bir sesle yukselen İstiklal Marşı'mızı, salgın koşulları nedeniyle bir suredir yan yana okuyamıyoruz.
Uzaktan eğitim surecinde her pazartesi TRT EBA Televizyonu yayınlarına İstiklal Marşı'mızla başlıyoruz. Cocuklarımız ve oğretmenlerimiz, canlı derslerimiz oncesinde ekran başında millî marşımızı soyluyor.
Millî Eğitim Bakanlığı olarak istedik ki yeni haftaya başlarken cocuklarımızın coşkusuna ortak olalım, İstiklal Marşı'mızı 7'den 77'ye hep birlikte soylerken buluşalım.
11 Ocak Pazartesi gunu saat 10.00'da tum okullarımızın bahcesinde bayrak toreni yapılacak ve İstiklal Marşı'mız okunacak.
Eş zamanlı olarak TRT EBA İlkokul, Ortaokul, Lise kanallarımızda saat 10.00'da İstiklal Marşı'mız yayımlanacak."
Dersler ise Eba TV uzerinden devam edecek ve ara tatilden sonra verilecek karar icin gozler milli eğitim bakanında olacak.