Kırgızistan Merkez Secim ve Referandum Komisyonu Başkanı Nurjan Şaildabekova, cumhurbaşkanı erken secimleri ve ulkenin yonetim şeklinin belirlenmesi icin suren oylamada, yerel saatle 18.00 itibarıyla katılım oranının yuzde 33,13 olduğunu acıkladı.
Yerli ve yabancı basın mensupları icin oylama sureciyle ilgili brifing veren Şaildabekova, ulke icinde acılan 2 bin 474 sandıkta, 3 milyon 563 bin 574 kayıtlı secmenden 1 milyon 180 bin 515'inin oyunu kullandığını belirtti.

Şaildabekova, ulke dışında acılan 45 sandıkta kayıtlı yaklaşık 50 bin secmenden 9 bin 869'unun oyunu kullandığını kaydetti.
Secimlere ve referanduma katılım oranının duşuk olduğu yonundeki soruya Şaildabekova, "Aslında bu, demokratik bir katılım oranıdır." yanıtını verdi.
Cumhurbaşkanlığı secimleri ve referandum
Guvenlik kurumların temsilcileri, sandıkların kapanmasına saatler kala ulkede secim surecinin olaysız gectiğini bildirdi.
Eski Başbakan Sadır Caparov'un da aday olduğu cumhurbaşkanı secimlerinde 17 aday yarışırken ayrıca ulkenin yonetim şeklinin belirlenmesi icin referandum yapılıyor.
Kırgızistan'daki oylama surecini, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT), BDT Parlamenter Asamblesi, Avrupa Guvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), AGİT Parlamenter Asamblesi (AGİT PA), Turk Dili Konuşan Ulkeler İşbirliği Konseyi (Turk Keneşi), Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM), Avrupa Parlamentosu (AP) ve İslam İşbirliği Teşkilatının yanı sıra ulkelerden 333 uluslararası gozlemci takip ediyor.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Nazir Aliyev Tayfur