Tuzla Belediyesi Gonul Elleri Carşısı, Tuzla'da yaşayan gorme engelli vatandaşların evlerine giderek beyaz baston hediye etti. Ayrıca Tuzla Belediyesi, sosyal medya platformu uzerinden farkındalık canlı yayını yaptı. Yayına katılan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "Engelli kardeşlerimin bizim yureğimiz olduğunu, bizim vicdanımız olduğunu, onlarla dunyanın ve Tuzla'nın cok daha guzel olduğunu hatırlatmak istiyorum" dedi
Toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla her yıl dunyada 7-14 Ocak tarihleri arası anılan Beyaz Baston Gorme Engelliler Haftası nedeniyle etkinlikler duzenlendi. Tuzla Belediyesi Gonul Elleri Carşısı Ozel Cocuklar Komisyonu tarafından takip edilen 70 gorme engelli vatandaşa beyaz baston dağıtıldı. Bastonlar, gorevliler tarafından koronavirus salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında risk oluşturmayacak şekilde dağıtıldı. Ayrıca Tuzla Belediyesi sosyal medya platformu uzerinden gercekleştirilen canlı yayın ile Beyaz Baston Gorme Engelliler Haftası farkındalığı yaratıldı. Programa Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da katılırken, gorme engelli gencler saz ve org ile sevilen turkuleri soyledi. Bilal Şaner moderatorluğunde gercekleştirilen 'Beyaz Baston Gorme Engelliler Ozel Etkinliği' programına katılan Başkan Yazıcı, "Biz sizlerle birlikte cok yerde cok programda birlikte olduk. Ama şunu bilin ki yureğimizin bir tarafında bir sızı var. Sizinle birlikte olamamanın getirmiş olduğu bir acı var" dedi.
"SİZİNLE BİRLİKTE OLAMAMANIN GETİRDİĞİ BİR ACI VAR"
Ben butun kardeşlerimizin bu haftasını kutluyorum. Beyaz Baston ozel programlarımızı her yıl yapıyorduk. Bu sene icerisinde bulunduğumuz pandemi şartları canlı yayın yaptık. İnşallah onumuzde ki yıl normale donerek birlikte kutlarız. Beraber oluruz. Yine şarkılar turkuleri birlikte soyleriz. Bu hafta vesilesi ile tum gorme engelli kardeşlerimin, Gorme Engelliler Vakfı olmak uzere bizim yureğimiz olduğunu, bizim vicdanımız olduğunu, onlarla dunyanın ve Tuzla'nın cok daha guzel olduğunu hatırlatmak istiyorum. Biz sizlerle birlikte cok yerde cok programda birlikte olduk. Ama şunu bilin ki yureğimizin bir tarafında bir sızı var. Sizinle birlikte olamamanın getirmiş olduğu bir acı var. Dediğim gibi yakın zamanda aşı da geliyor. İnşallah daha normale doneriz hep birlikte. Bu programları birlikte başarırız diye duşunuyorum" dedi.
"YARDIM ETMEK DUYGUSUNU YAŞIYORLAR"
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "Bu programı organize eden biliyorsunuz bizim Gonul Elleri Carşımız. Yardım meleği gibi calışan hanımefendilerin oluşturmuş olduğu 12 komisyondan bir tanesidir. Ozel Cocuklar Komisyonumuzun ozellikle yapmış olduğu programların bir tanesini bugun yaşıyoruz. Ben emeği gecenlere yurekten teşekkur ediyorum. Gonul Elleri Carşımız ile 26 binin uzerine cıkan aileyi takip etmek. Onların ihtiyaclarını karşılayabilmek, onlara destek olabilmek, sosyal ve psikolojik gibi butun rahatsızlıkları dahil olmak uzere ihtiyac sahibi olanları ihtiyac fazlalısı ile buluşturabilme cabasını gosteren Gonul Elleri'ndeki gonullu hanımefendilere teşekkur ediyorum. Nezaketi, letafeti ve merhametiyle ortaya cıkmış bu hanımefendilere şahsım ve Tuzla halkı adına yurekten teşekkur ediyorum. Onlar iyiliği, guzelliği ve merhameti yayıyorlar. Onlar yarım etmeyi yayıyorlar. Yardım etmek gibi insan bedenine ve doğasına mıh gibi işleyen o mukemmel duyguyu yaşıyorlar ve yaşatıyorlar. Bu duyguyu da viral gibi topluma yaymak icin hep birlikte calışıyoruz" dedi
Program sırasında Gorme Engelli Melike Firdevs'in saz calmasının cok iyi olduğunu belirten Başkan Yazıcı, Koronavirus pandemisi bittikten sonra Firdevs ile piyano ve saz calarak konser vereceğini soyledi.