Adana'da bu yıl koronavirus tedbirleri alınarak 11'incisi duzenlenen Uluslararası 5 Ocak Adana Kurtuluş Yarı Maratonu'nda dereceye giren sporcular, duzenlenen torenle odullerini aldı.
Bu yıl pandemi nedeniyle yabancı sporcuların katılmadığı maratonda ilk kez Turk sporcular dereceye girdi. Erkeklerde 1 saat 3 dakika 47 saniye ile birinci olan Sezgin Atac 20 bin TL, ikinci olan Saffet Elkatmış 10 bin TL, ucuncu olan Ersin Tekal ise 5 bin TL para odulu aldı. Kadınlarda ise 1 saat 13 dakika 48 saniye ile birinci olan Yayla Kılıc 20 bin TL, ikinci olan Fatma Demir 10 bin TL, ucuncu olan Bahar Atalay ise 5 bin TL para odulu aldı.
'EMEĞİMİN KARŞILIĞINI ALDIM'Odul toreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan kadınlar birincisi Yayla Kılıc, 5 Ocak Adana Kurtuluş Yarı Maratonu'nda birinci olduğu icin mutlu olduğunu belirterek, "Takım arkadaşlarımla birlikte cok iyi calıştık. Beraber iyi bir yarış cıkardık. Emeğimin karşılığını aldığım icin buyuk bir sevinc ve gurur yaşıyorum. Umarım sonraki yarışlarda da iyi bir performans gosteririz" diye konuştu.'DARISI DİĞER YARIŞLARA'Erkekler birincisi Sezgin Atac, 2 ay once duzenlenen İstanbul Yarı Maratonu'nda 30 yıl sonra şampiyon olan ilk Turk sporcusu olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Adana'daki şampiyonluk, benim icin ikinci buyuk başarı oldu. Başarılara yavaş yavaş adım atıyorum. Yaklaşık 2 bucuk aydır Diyarbakır'da kamp yapıyoruz. Adana icin de orada hazırlık yaptık ve sonucunda da kazandık. Darısı diğer yarışmalara" dedi.
- Adana