MUĞLA'nın Datca ilcesinde, arama kurtarma gonullulerinin olası afetlere karşı eğitimleri suruyor.

Mahalle Afet Gonulluleri Acil Mudahale Derneği (MAG-AME) ile Turkiye Radyo Amatorleri Cemiyeti (TRAC) Datca ilce temsilcilikleri tarafından bugun duzenlenen etkinlikte, arama kurtarma gonullulerine temel yaşam desteği, duğum yapma ve istasyon kurma eğitimleri verildi. Datca'nın kırsal Hızırşah Mahallesi Domuz cukuru Aşlama mevkiinde gercekleştirilen uygulamalı eğitime, 36 kişilik bir ekip katıldı. Mahalle afet gonulluleri ile acil mudahale ekiplerinin olası kaza, yaralanma ve acil kurtarma olaylarına karşı her zaman hazır durumda bulunmalarını sağlayıp, teorik bilgilerini pratik yaparak geliştirmek amacıyla duzenlenen eğitim gun boyu surdu.
Datca Devlet Hastanesi Acil Servis Sorumlusu Dr. Can Sonmez tarafından verilen, 'Temel Yaşam Desteği Eğitimi' ile başlayan etkinlik, arama kurtarma calışmaları sırasında kullanılan arac gereclerin tanıtımı, duğum atma ve halatlarla istasyon kurup yaralı kurtarma eğitimleri ile devam etti. Ekip uyeleri, başta ilk yardım olmak uzere tum oğrendiklerini uygulamalı yaparak pratiklerini geliştirirken, TRAC uyeleri de aynı zamanda telsizle irtibata gecti; senaryo gereği kurtarılan yaralılar hakkında ilgililere bilgi verildi.MAG-AME Datca İlce Temsilcisi Barış Muştu, Datca mahalle afet gonulluleri ile acil mudahale ekiplerinin eğitimlerine periyodik olarak devam edildiğini soyledi. Muştu, "Bizim icin eğitim onemli. Ne kadar cok eğitim, ne kadar cok tatbikat yaparsak felaketlere karşı o kadar hazırlıklı oluruz. Olası afet ve felaketler karşısında ekiplerimiz, olay yerine cok daha hızlı bir şekilde ulaşabilir" dedi.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı