Samsun Buyukşehir Belediyesi, gonullu ozel okul oğretmenleri ile Liselere Geciş Sistemi (LGS) sınavına hazırlanan oğrencileri kendi televizyon kanalı uzerinden buluşturacak.
Buyukşehir Belediyesinden yapılan yazılı acıklamaya gore, LGS sınavına hazırlanan oğrencilere, 11 Ocak'tan itibaren YouTube uzerinden yayın yapan SBB TV'de, gonullu ozel okul oğretmenleri konu anlatımları ve soru cozumleriyle destek verecek.
Uzaktan Eğitim ve Oğretim Takviye Dersleri Projesi ile LGS adayları, 12 ozel okuldan 24 oğretmenle buluşturulacak. On altı hafta surecek 207 saatlik canlı eğitimde Turkce, matematik ve fen bilimleri dersleri anlatılacak.
Buyukşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, oğrencilerin LGS sınavına en iyi şekilde hazırlanmaları icin cevrim ici eğitime buyuk onem verdiklerini belirtti.
Salgın sebebiyle oğrencilerin yuz yuze eğitimden bir suredir uzak olduğuna işaret eden Demir, "Bu sene yapılacak LGS'ye girecek 8. sınıf oğrencilerimizin kurs imkanı da ortadan kalktı. EBA'dan alabildikleri kadar bilgi alan oğrencilerimiz, evlerinde konu tekrarı yapıyor, soru cozmeye calışıyorlar. Buyukşehir Belediyesi olarak biz de İl Milli Eğitim Mudurluğumuzun desteğinde bu oğrencilerimize ilave katkı sağlamak istedik. SBB TV uzerinden takviye uzaktan eğitim programları yapacağız. Ucretsiz ders yayınlarımız sayesinde oğrencilerimiz eksiklerini tamamlayacak hem de bilgilerini pekiştirecek." ifadelerini kullandı.
Milli Eğitim Bakanlığının EBA uzerinden eğitim oğretime devam ettiğini, Buyukşehir Belediyesi olarak "Eğitim oğretim bir kamu hizmetidir" anlayışıyla hareket ettiklerini vurgulayan Demir, şunları kaydetti:
"Farkındalık oluşturmak istedik. Devlet okulu oğrencilerimize daha cok fayda sağlamak icin onları gonullu ozel okul oğretmenlerimizle buluşturuyoruz. Bu sayede ilcelerimizdeki oğrencilerimiz de ozel okul oğretmenlerinden ders almış olacak. Oğretmenlerimiz de katsayıları yuksek Turkce, matematik ve fen bilimleri konularını kendileri planlayarak derslere girecek."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Veysel Altun