Bitlis Valisi Oktay Cağatay, Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay ve Bitlis Eren Universitesi (BEU) Rektoru Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, 10 Ocak Calışan Gazeteciler Gunu nedeniyle mesaj yayımladı.
Cağatay, mesajına, basın mensuplarının kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, ozel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri icinde bulunduran onemli bir mesleği icra ettiklerini belirtti.

Gazetecilik mesleğinin, fedakarlık istediğini aktaran Cağatay, şunları kaydetti:
"Ulusal basınımızın yanında guzel ilimizde ve bolgemizde yaşanan olaylar ve gelişmelerden bizlerin haberdar olmasını sağlayan, yerel basınımız her koşulda ve her şartta sorumluluk duygusu icinde toplumun haber alma ozgurluğu adına gecelerini gunduzlerine katmak suretiyle, emeklerini ortaya koyarak başarı ile gorev yapmaktadırlar. Kamuoyunu bilgilendirmek icin gunun her saatinde haber peşinde koşan gazetecilerimiz zor şartlarda ve sorumluluk duygusu icinde vatandaşları gelişen olaylar hakkında aydınlatmak icin buyuk bir ozveri ile calışırken onemli bir kamu gorevini icra etmektedir. Bu acıdan basın calışanlarımızı takdir etmemek mumkun değildir."
Tanğlay ise gazetecilerin, haberleri en doğru şekilde kamuoyuyla paylaşma misyonu ustlendiğini aktardı.
Gazetecilerin aynı zamanda bir kamu hizmeti verdiğini belirten Tanğlay, "Gazeteci kardeşlerimiz, duşunceleri ve yorumlarıyla demokrasinin guclenmesine katkı sunmakta, yaşanan sorunları ve yapılan calışmaları gundeme taşıyarak idarecilerin calışmalarına yardımcı olmaktadırlar." ifadelerini kullandı.
BEU Rektoru Yardım da gazetecilerin, kamuoyunu basın meslek ilkeleri cercevesinde doğru, hızlı ve tarafsız bir şekilde bilgilendiren, demokratik yaşamın vazgecilmez unsurları olduğunu kaydetti.
Yardım, medya organlarının, basın meslek ilkeleri cercevesinde vatandaşlara tum gelişmelerin doğru ve hızlı aktarılması, kamuoyunun bilgilenmesi ve bilinclenmesinde noktasında kilit bir rol oynadığını ifade etti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ahmet Okur