Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, il yoneticilerinden yarın saat 10.00'da yoneticiler ve gorevli personelin de katılımıyla bayrak toreni yapılmasını, oğrenci, oğretmen ve ailelerin bulundukları yerden İstiklal Marşı'na eşlik icin davet edilmelerini istedi.
Milli Eğitim Bakanlığından (MEB) yapılan yazılı acıklamada, her pazartesi sabahı ve her cuma akşamı Turkiye'nin dort bir yanındaki okul bahcelerinden gur bir sesle yukselen İstiklal Marşı'nın salgın koşulları nedeniyle bir suredir yan yana okunamadığına dikkat cekildi.
Uzaktan eğitim surecinde her pazartesi TRT EBA Televizyonu yayınlarına İstiklal Marşı ile başlandığı aktarılan acıklamada, cocuklar ve oğretmenlerin canlı dersler oncesinde ekran başında milli marşı soylediği anlatıldı.
Tum okulların bahcesinde bayrak toreni yapılacak
Milli Eğitim Bakanlığının acıklamasında şunlar kaydedildi:
"Milli Eğitim Bakanlığı olarak istedik ki yeni haftaya başlarken cocuklarımızın coşkusuna ortak olalım, İstiklal Marşımızı 7'den 77'ye hep birlikte soylerken buluşalım. 11 Ocak Pazartesi saat 10.00'da tum okullarımızın bahcesinde bayrak toreni yapılacak ve İstiklal Marşımız okunacak. Eş zamanlı olarak TRT EBA İlkokul, Ortaokul, Lise kanallarımızda saat 10.00'da İstiklal Marşımız yayımlanacak."
Acıklamada, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk'un tum Turkiye'ye cağrı yaparak il yoneticilerinden tum okullarda, saat 10.00'da yoneticiler ve halihazırda gorevli personelin de katılımıyla bayrak toreni yapılmasını, oğrenci, oğretmen ve ailelerin bulundukları yerden İstiklal Marşı'na eşlik icin davet edilmelerini istediği bildirildi.
Bakan Selcuk'un yarın saat 10.00'da mesai arkadaşlarıyla Bakanlık binasında bayrak torenine katılacağı da duyuruldu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Selma Kasap