Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan acıklamada, "Her pazartesi sabahı ve her cuma akşamı Turkiye'nin dort bir yanındaki okul bahcelerinden gur bir sesle yukselen İstiklal Marşı'mızı, salgın koşulları nedeniyle bir suredir yan yana okuyamıyoruz" denildi ve 11 Ocak Pazartesi gunu saat 10:00'da tum okulların bahcesinde İstiklal Marşı okunacağı aktarıldı.
Bakanlık tarafından yapılan acıklama şu şekilde:

Uzaktan eğitim surecinde her pazartesi TRT EBA Televizyonu yayınlarına İstiklal Marşı'mızla başlıyoruz. Cocuklarımız ve oğretmenlerimiz, canlı derslerimiz oncesinde ekran başında millî marşımızı soyluyor.
[h=3]"HEP BİRLİKTE SOYLERKEN BULUŞALIM"[/h]Milli Eğitim Bakanlığı olarak istedik ki yeni haftaya başlarken cocuklarımızın coşkusuna ortak olalım, İstiklal Marşı'mızı 7'den 77'ye hep birlikte soylerken buluşalım.
[h=3]"BAYRAK TORENİ YAPILACAK, İSTİKLAL MARŞI'MIZ OKUNACAK"[/h]11 Ocak Pazartesi gunu saat 10.00'da tum okullarımızın bahcesinde bayrak toreni yapılacak ve İstiklal Marşı'mız okunacak. Eş zamanlı olarak TRT EBA İlkokul, Ortaokul, Lise kanallarımızda saat 10.00'da İstiklal Marşı'mız yayınlanacak"