Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), uyelerinin nakit akışını kolaylaştırmak ve tedarik zincirinde tahsilat riskini ortadan kaldırmak amacıyla Turkiye Halk Bankası Bursa Bolge Mudurluğu ile iş birliği protokolu imzalanarak yururluğe girdi.
Odadan yapılan acıklamaya gore, Turkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Halk Bankası iş birliğinde hayata gecirilen "Paraf Ticari Kredi Kartı ile Guvenceli Tedarik Zinciri Finansmanı Projesi" kapsamında hazırlanan protokol, BTSO Yonetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ile Turkiye Halk Bankası Bursa Bolge Muduru Gokhan Sumer tarafından imzalandı.
Oda binasında gercekleştirilen torende konuşan BTSO Yonetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, sosyal ve ekonomik hayatı her yonuyle etkileyen bir donemin yaşandığını belirterek, bu surecte reel sektorun ayakta kalabilmesi adına kamu bankalarının desteğinin onemli olduğuna vurgu yaptı.
Turkiye Halk Bankasının salgının ilk gunlerinden bu yana etkin bir rol oynayarak tum finansal imkanlarını KOBİ'lerin hizmetine sunduğunu belirten Burkay, "Tedarik zincirinde finansman kaynaklı yaşanan aksaklıkların firmaların faaliyetlerini olumsuz etkilemesini onlemek amacıyla hayata gecirilen 'Paraf Ticari Kredi Kartı ile Guvenceli Tedarik Zinciri Finansmanı Projesi' de onemli bir adım oldu. Projenin sunduğu imkanlarla alıcı ve satıcılar arasındaki nakit akışı duzenlenirken, tedarik zincirinde tum ticari işlemlerin guven icerisinde gercekleşmesi sağlanacak." acıklamasında bulundu.
Burkay, satıcıya tahsilat guvencesi, alıcıya da 540 gune kadar vade imkanıyla odeme esnekliği sunan anlaşmadan BTSO uyelerinin Halk Bankası tarafından belirlenecek limitler dahilinde yararlanabileceği bilgisini vererek, "Firmalarımız vade avantajıyla, tahsilat riskini sıfıra indirerek ticaretine devam edebilecek. Protokolun tum uyelerimiz icin hayırlı olmasını diliyor, projeye onculuk eden TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu, Halk Bankası Genel Muduru Sayın Osman Arslan ile Halk Bankası yetkililerimize teşekkur ediyorum." ifadelerini kullandı.
İmza torenine, Halk Bankası Ticari ve KOBİ Pazarlama Bolum Muduru ve BTSO Meclis Uyesi Mustafa Kemal Şahin ile Halk Bankası Bursa Şube Muduru Semra Yılmaz katıldı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Cem Şan