Bursa'nın İnegol ilcesinde, Turk Kızılay Şubesine cok sayıda başvuru yapılmasından dolayı gonulluler gruplar halinde, sırayla gorevlendiriliyor.
Turk Kızılay İnegol Şube Başkanı Varol Yılmaz, gazetecilere yaptığı acıklamada, cok talep aldıklarını ve bu nedenle sırayla gonulluleri cağırdıklarını ifade etti.

Gonullulerin ilgisinden mutlu olduklarını vurgulayan Yılmaz, şoyle konuştu:
"Gonul ister ki bu pandemi ulkemizde ve dunyamızda yaşanmasın ama bugun itibarıyla pandemi surecinde oldukca yoğun gunler geciyoruz. Bu yoğun gunleri de sağ olsunlar gonullulerimizin sayesinde daha rahat bir vaziyette, daha guzel, bereketli calışmalarla geciriyoruz. Gercekten gorduk ki bu hilalin altında hizmet etmek isteyen cok insan var, cok gonullu var. Sosyal medya uzerinden surekli, 'Ben ne yapabilirim? Ben de destek vermek istiyorum' diye bizlere mesaj gonderen cok gonullumuz var. Biz de hafta sonlarındaki kısıtlamalarda guzel bir calışma orneği sergiliyoruz. Gonullulerimizi sırası ile cağırıyoruz. Hem Kızılayımızı tanıtıyoruz hem de onlarla erzak ve kurban eti dağıtımına cıkıyoruz."
Yılmaz, son olarak 186 aileye gıda, kurban eti ve kavurma dağıtımını gonullulerle gercekleştirdiklerini sozlerine ekledi.
Calışmalara katılan gonullulerden Alay Ergin, "Sağ olsun Kızılay bizlere bu fırsatı tanıyor. Pandemi de bizim icin buyuk bir fırsat. Evde boş oturmaktansa hafta sonu yapmak istediğimiz bu hayır işinde Kızılay bize vesile oluyor. Biz de mumkun olduğunca her hafta sonu bu kervana katılıp ihtiyac sahiplerine elimizden geldiğince yardım etmeye calışıyoruz." dedi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Uğur Cicek