KONYA'da iki komşu arasında binanın ortak kullanım alanıyla ilgili yaşanan anlaşmazlık sonucu cıkan sopaların da kullandığı kavgada her iki taraftan 3'er kişi olmak uzere 6 kişi yaralandı. Kavga anı, bir kişi tarafından cep telefonu kamerasıyla goruntulendi.
Meram ilcesi Karaman Caddesi'nde oturan sınıf oğretmeni Ahmet Dede, komşusu olan ve aynı zamanda apartmanın giriş katında pastane işleten Feyzullah Cengiz'in binanın ortak kullanım alanını cay bahcesi olarak kullanması uzerine CİMER ve bağlı belediyelere şikayette bulundu. Bunun uzerine iki komşu arasında husumet oluştu. 7 Ocak Perşembe gunu akşam saatlerinde Feyzullah Cengiz'in kayınvalidesi Gulderen İcoz ile Ahmet Dede arasında şikayet konusundan cıkan tartışma, tarafların yakınlarının da katılması sonucu sopalı kavgaya donuştu. Her iki taraftan 3'er kişi olmak uzere 6 kişi, aldıkları darbeler nedeniyle yaralandı. Kavga, polisin mudahalesiyle sona erdi.
Kavga anı, cep telefonu kamerasıyla goruntulendi. Komşuların birbirlerinden şikayetci olması uzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
İKİ TARAF DA BİRBİRİNİ SUCLADI
Ahmet Dede, olay gunu pastanenin onunden gecerken Cengiz'in kayınvalidesi Gulderen İcoz'un kendisine hareket edip, saldırmasıyla kavganın başladığını iddia ederek, şunları soyledi:
"Ortak kullanım alanı olan yeri cay bahcesi olarak kullanıyordu. Bu durumdan rahatsız olduk. Ben de CİMER ve gerekli yerlere şikayet ettim. Aidat toplamaya gittiğimde şikayetimden sonra da beni tehdit etti. Perşembe gunu akşam saatinde eşimle birlikte eve geldik. Oradan gecerken, o şahsın kayınvalidesi bana hareket etti. Bu arada şahsın eşi cıktı. Kayınvalidesi cop kovasıyla bana vurmaya başladı. Ben kacmaya başladım, yolun diğer tarafına gectim. Bu arada grubun bir tarafı oğlumu dovuyordu. Sonra polis geldi ve olaya mudahale etti."
'DARP RAPORU ALDIM'
Gulderen İcoz de Ahmet Dede'nin kendisine kufrettiğini one surdu. Olayı anlatan İcoz, "Ben 'Ahmet Bey, niye şikayet ediyorsun, ayıp değil mi?' dedim. 'Ben bunlara elimden geleni yapacağım' dedi. Sonra bana kufretti. Ben de ona vurdum. Oğlu da bana saldırdı. Yere yığıldım. Darp raporu aldım. 8 yıldır damadımla uğraşıyor. Daha once de tehdit etti" diye konuştu. '8 YILDIR BENİMLE UĞRAŞIYOR'
Kavga sırasında başka bir yerde olduğunu ve eşinin telefonla kavga cıktığını soylemesi uzerine iş yerine geldiğini anlatan Feyzullah Cengiz de şoyle konuştu:
"Eşim aradı ve 'Koş yetiş dukkana gel, burada kavga başladı.' dedi. Babam kendi aracıyla hemen gitti. Arkasından ben de kendi aracımla gittim. Ben iş yerine gittiğimde, benim kayınvalidem ve babam yerde yatıyordu. Calışanım yaralıydı, kafasından kan akıyordu. Ahmet'i kovaladım. Orada kim kime vurdu bilmiyorum. Cunku ben de tekme darbesi aldım. Aynı binada oturuyoruz. Daha once de tehdit etmedim. Bu arkadaş benimle 8 yıldır uğraşıyor."