ANTALYA'da, T.S.'nin gezdirmeye cıkarttığı 2 kopeğine şiddet uyguladığına yonelik goruntulere, hayvanseverler tepki gosterdi. Bir hayvansever olduğunu soyleyen T.S. ise kopeklerin ağzındaki kediyi kurtarmak istediği icin bu şekilde davrandığını, videonun tamamının paylaşılmadığını one surdu. T.S., "Videonun tamamına bakarsanız kopek doven ben, kediyi kurtaran da ben" dedi.
Olay, onceki gun Muratpaşa ilcesi Guzeloba Mahallesi'nde meydana geldi. Biri tasmalı, iki kopekle yuruyuşe cıkan T.S., bir sure sonra eline aldığı sopayla hayvanlara vurup, eziyet etmeye başladı. O anlar ise bir vatandaş tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Sosyal medyada paylaşılan goruntulerde, T.S.'nin, tasmalı kopeğini suruklemeye başladığı, tasmasız kopeğe yonelip, eline aldığı sopayla defalarca vurduğu goruluyor. Diğer kopeğe de vurmaya başlayan kadının, gelmek istemeyen tasmalı kopeğe de vurduğu goruldu.
MALA ZARAR VERMEKTEN İŞLEM YAPILDI
O anları cep telefonuyla goruntuleyen kişi, kadının tum gucuyle kopeklere vurduğunu soyledi. Goruntuleri ceken ve daha sonra sosyal medya hesabından paylaşan kişi, "Artık kadının hayvanlara uyguladığı şiddete dayanamıyoruz, nereye şikayet edebiliriz yardım edin" diye cağrıda bulundu. Goruntulerin tepki cekmesi uzerine polis ekipleri T.S.'nin ifadesine başvurdu. Kadının ifadesinde hayvansever olduğunu, kendisine ait 2 hayvanı gezdirmeye cıkardığında kopeklerinin kediye saldırdığını, kediyi kurtarmak icin ve sonrasında kopeklerin kedilere saldırmaya devam etmesini engellemek icin boyle davrandığını soylediği oğrenildi. Kadın hakkında 'mala zarar verme' sucundan işlem yapıldı.
'KOPEKLERİM EVDE KEDİLERLE BİRLİKTE YAŞIYOR'
Sosyal medya uzerinden acıklama yapan T.S. ise olayın kopeğinin yakaladığı kediyi kurtarmak isterken yaşandığını soyledi. T.S., "Benim biri 10 yaşında biri daha genc iki Boxer cinsi kopeğim var. Yaşlı olan kopeğim kanser ve durumu iyi değil. Hasta olduğu icin ot yemek istiyor ve o yuzden onu dolaştırmaya cıkardım. Genc olan tasmalı ama yaşlı olanı tasmasız gezdiriyorum. Benim kopeklerim evde kedilerle birlikte yaşıyor melek gibiler. O gun tasmalı kopeğim birden fırladı ve nehre doğru gidip atladı. Ben de onu cekmek isterken duştum ama cekmeye devam ettim ve cıkarttığımda ağzında kedi vardı" dedi.
'HAYVANSEVER BİRİYİM'
Kopeğinin cenesini acmak icin plastik boru kullandığını soyleyen T.S., "Ben hayvansever biriyim. Amacım kediyi kurtarmaktı. Kediyi yakaladıktan sonra kopeğin cenesi kilitlendi. Cenesini sopayla acabilmek icin bir plastik boru buldum. Kediyi kurtarmaya calışırken diğer kopeğim de kediyi ısırmaya başladı. Ben onların arasında kaldım bir elimde tasma vardı ve ayaklarımla onları ayırmaya calıştım. Cunku kediyi bırakması icin kopekleri korkutmaya calışıyordum" diye konuştu.
'VİDEO KESİLEREK YAYINLANMIŞ'
Polislerin de cevredeki guvenlik kameralarından goruntu aradığını belirten T.S., "Kopek benden korktuğu icin ağzını actı ve kediyi bıraktı. Kedinin kacıp gittiğini gordum. Kopek hala kedinin arkasından gitmeye calışıyordu ama kopeğin ağzı kanlıydı. Yaşlı kopek de kanın kokusunu alınca refleksle 'Sen neden boyle yaptın' diyerek elimle ittirdim. Sosyal medyadaki video kesilmiş. Videonun ortası yok, polis cevredeki guvenlik kameralarını araştıracak. Videoya bakarsanız kopek doven ben, kediyi kurtaran da ben" diye konuştu. Cep telefonundan kopeklerinin kedileriyle uyuduğu fotoğrafları gosteren T.S., "Her gun Guzeloba Mahallesi'nden Varsak'a gidip sokak hayvanlarına besleme yapıyorum. O gun o kadar kotu gecti ki benim icin hastaneye gittim. Video ceken kişiden rica ediyorum, o videonun tamamını polise de versin. Cunku video kesilmiş" dedi.
HAYVANSEVERLER TEPKİ GOSTERDİ
Antalya Candost Derneği Başkanı Arife Yanık ise goruntuleri izleyince cok uzulduğunu soyledi. Arife Yanık, "Goruntuler herkesin tepkisini cekti. Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) ekipleri gidip şahısla goruşup kopekleri gordu. Şahıs kopeklerinin kedilere saldırdığı icin şiddet uyguladığını soylemiş. Bu kesinlikle bir sebep olamaz. Kişi kopekleri kurtarmış bakıyor ama bu onlara şiddet uygulayabileceği anlamına gelmez. Kopeğiniz saldırgan ise sağlam bir tasma ve ağızlık ile bunu halledebilirsiniz. Bunun cozumu şiddet değildir. Bu eğitim değil sindirmek olur" dedi.
'KOPEKLER AYNI ŞİDDETE MARUZ KALMASIN'
Hayvanları korumak icin hazırlanan yasanın bir an once cıkması gerektiğini belirten Yanık, "Bu durumlarda hep hayvanlar zarar goruyor. Mala zarar verme sucundan kendisine işlem yapılmış ve buyuk ihtimalle kopekler elinden alınacaktır. Bu şahsı tanıyanlar hayvansever olduğunu soyluyor, ancak dışarıda bunları yapan evde de benzer şeyler yapıyor mu diye icimizde bir korku var. Hayvanların korunmaya alınması doğru olur, aynı şiddete maruz kalmalarını istemem" diye konuştu.