Sakarya ve Duzce'de, yeni tip koronavirus (Kovid-19) tedbirleri kapsamında hafta sonu uygulanan sokağa cıkma kısıtlaması nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına ve guvercinlere yem bırakıldı.
Adapazarı ilcesinde alışveriş yapmak icin kızıyla dışarı cıkan İsmail Acun, Gar Meydanı'nda kısıtlama dolayısıyla ac kaldığını duşunduğu guvercinleri elleriyle besledi.

Bir torba yemi yere serpen Acun, AA muhabirine yaptığı acıklamada, hafta sonu sokağa cıkma kısıtlamasının olduğu gunlerde meydandaki guvercinleri surekli yemlediğini soyledi.
Hayvanların kısıtlama gunlerinde ac kalabildiğine dikkati ceken Acun, "Onları doyurmak bana mutluluk veriyor. Hafta sonu kimse yem atmadığı icin ben atıyorum. Her hafta sonu bunları yemleyip alışverişimi yaparak evime gidiyorum. Butun vatandaşların kuşlara yem atmasını, onlara su vermesini isterim. Burada havuzda var, su icebilirler ama diğer yerlerde icemiyorlar." diye konuştu.
Sakarya Buyukşehir Belediyesi ekipleri de sokak hayvanları icin belirlenen alanlara yiyecek bırakıyor.
Duzce
Duzce'nin Akcakoca ilcesinde de polis ekipleri ve kısıtlamadan muaf olan vatandaşlar guvercinleri besledi.
Selcuklu mimarisinde kullanılan sekizgen koşelerin uzerine oturtulmuş Turk otağ cadırından esinlenilerek yapılan Akcakoca Merkez Camisi avlusunda bulunan yuzlerce guvercin, yemleri kapmak icin birbiriyle yarışıyor.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Cem Ali Kuş