Gaziantep Futbol Kulubu Teknik Direktoru Marius Sumudica, kulube destekte bulunmak adına eşinden para isteyeceğine ilişkin acıklamalarının ulkesinde yaygın olarak kullanılan bir şaka olduğunu belirterek, mevcut sozleşmesini tamamlamak istediğini ve sozleşme goruşmelerine de acık olduğunu bildirdi.
Sumudica, yaptığı yazılı acıklamada, Gaziantep ailesine karşı her zaman buyuk bir bağı olduğunu, sozleşmesinin bitmesine 4 ay kaldığını ifade etti.

[h=3]"ŞEHRİN DUŞMANI İMAJI YARATILMASINDAN SON DERECE UZGUNUM"[/h]Kontrat konusunda goruşmeye her zaman acık olduğunu aktaran Rumen teknik adam, şoyle devam etti:
"Son gunler, benim icin gercekten cok zordu. Belki de teknik direktorluk kariyerimin en zor zamanlarıydı. Bu nedenle kendimi net şekilde ifade etmek istiyorum. Zor zamanlarda, futbolla ilgisi olmayan tartışmalar ve oyundan ihrac edilme donemlerinde bile asla Gaziantep FK yonetimine ya da taraftarlarımıza karşı kotu niyetli ifadelerim olmamıştır, olamaz da. Bu kulube ve şehre bağım cok yuksek. Bu yuzden hep bu aileyi savunmaya calıştım, maclarda daha agresif oldum ve hakemler tarafından oyundan atılarak acı cektim. Ekibimin her başarısından sonra cok saygı duyduğum Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin'den tebrik mesajları aldığım icin her zaman buyuk bir onur duydum. Şahin, bana şehri onurlandırdığımı ve Turk vatandaşı olmamı istediğini soyledi. Son birkac gundur şehrin duşmanı imajının benim uzerimden yapılmasından dolayı ise son derece uzgunum."
[h=3]"SOZLEŞME GORUŞMELERİNE ACIĞIM"[/h]Son gunlerde yaşananlardan yaşadığı uzuntuyu dile getiren Sumudica, şunları kaydetti:
"Futbolla ilgisi olmayan ama benim icin onemli bir konuya değinmek istiyorum. Soz konusu ifadelerim icerisinde eşimi arayıp para gondermesini isteyeceğim cok konuşuldu, tartışmalara yol actı. Taraftarımızı ve tum sevenlerimizi bu durum uzdu. Ancak Gaziantep halkının bunun ulkem Romanya'da yaygın olarak kullanılan bir şakadan başka bir şey olmadığını da anlamasını umut ediyorum. Ayrıca bu anlamda, oyunculara odediğim primlerin kulubun kasasına daha iyi yonlendirilmesinin daha iyi olacağı soylendiğinde, bunun da bana karşı bir şaka olduğunu hemen anladım. Aslında burada, iki farklı şaka olduğunu goruyoruz. Kuluple olan ilişkimle ilgili sıkı bir şekilde futbolla ilgili konulara donersek, benim resmi duruşum şu şekildedir; mevcut sozleşmemi tamamlamak istediğim 4 ayım var ve sozleşme goruşmelerine de acığım."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Kerem Kocalar