Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, '10 Ocak Calışan Gazeteciler Gunu' mesajı yayınladı.
Erdoğan, "Yeni medya mecralarının gazetecilik adına sunduğu imkanların meslek ilkeleri ve basın ahlakından taviz vermeden kullanılması hayati onemdedir" derken, "Turkiye olarak basın ozgurluğunden hicbir zaman vazgecmeyeceğimiz gibi, bu kavramın istismar edilmesine de asla musaade etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.
[h=3]"MEDYA DEMOKRASİNİN VAZGECİLMEZ UNSURUDUR"[/h]Erdoğan, mesajında şunları ifade etti:
"Kamuoyunun haber alma hakkının karşılanması ve doğru bilgilendirilmesi noktasında medya, demokrasinin vazgecilmez bir unsuru olarak one cıkmaktadır. Bu surecte, demokratik ve ahlaki sorumluluk bilinciyle ilkeli şekilde calışan gazeteciler toplum icin onemli bir gorevi yerine getirmektedir.
[h=3]"GUNUMUZDE HABERCİLİK HER ZAMANKİNDEN DAHA KIYMETLİ"[/h]Cumhurbaşkanı konuşmasının devamında "Gecmişte demokrasimizin kesintiye uğradığı donemlerde bir vesayet aygıtı olarak kullanılan Turk medyasının daha demokratik, ozgurlukcu ve cok sesli bir yapıya kavuşması yonunde onemli ilerlemeler kaydettik. Gelişen teknolojiyle birlikte hayatımıza giren yeni medya mecralarının gazetecilik adına sunduğu imkanların da meslek ilkeleri ve basın ahlakından taviz vermeden kullanılması hayati onemdedir" diyerek şunları kaydetti: "Bilginin yayılma hızının baş dondurucu şekilde arttığı gunumuzde, doğru ve durust habercilik anlayışı her zamankinden daha kıymetli hale gelmiştir. Dolayısıyla yalan ve dezenformasyona karşı hakikat mucadelesinde gazetecilerin de buyuk sorumluluğu bulunmaktadır".
[h=3]"BASIN OZGURLUĞUNDEN HİCBİR ZAMAN VAZGECMEYECEĞİZ"[/h]Erdoğan sozlerini şu ifadelerle noktaladı:
Turkiye olarak basın ozgurluğunden hicbir zaman vazgecmeyeceğimiz gibi, bu kavramın istismar edilmesine de, iceride ve dışarıda ulkemiz aleyhine kara propaganda icin kullanılmasına da asla musaade etmeyeceğiz. Hakkaniyet sahibi basınımızın ve gazetecilerimizin ulkemizde barış, huzur ve guven ortamının guclenmesinde payları olduğunun idrakiyle, milletimizin hassasiyetlerini gozeterek, doğru bilgilendirme gorevini yerine getireceklerine ve demokrasimize katkıda bulunmaya devam edeceklerine inancım tamdır. Gunumuzun zorlu salgın koşullarında gorevlerini ifa etmek icin fedakÂrca bir gayret ortaya koyan basın mensuplarımıza, şahsım ve milletim adına bir kez daha takdirlerimi ve teşekkurlerimi iletiyorum. Tum basın emekcilerinin Calışan Gazeteciler Gunu'nu kutluyor, gorev başında vefat eden gazetecilere Allah'tan rahmet diliyorum. Bu duşuncelerle, tum basın calışanlarına başarılar temenni ediyor, kendilerini en kalbi duygularla selamlıyorum."