Super Lig ekiplerinden Fraport TAV Antalyaspor, deplasmanda Goztepe'yi yenerek 155 gun sonra galip gelmeyi başardı. Kırmızı beyazlı takım Goztepe macından once gecen sezonun 33'uncu haftasında deplasmanda MKE Ankaragucu'nu 1-0 mağlup etmeyi başarmıştı. Super Lig'in 18'inci haftasında Fraport TAV Antalyaspor, deplasmanda Goztepe'yi Doğukan Sinik'in attığı golle 1-0 mağlup etti. Kırmızı-beyazlılar bu golle 10 mac, 155 gun aradan sonra dış sahada galip gelmeyi başardı. Akdeniz ekibi, bu galibiyetle puanını 24'e yukseltti.
DIŞ SAHADA İLK GALİBİYET
Fraport TAV Antalyaspor, bu sezon deplasmanda oynadığı 9 macta sadece 1 kez galip gelebildi. Kırmızı-beyazlılar, 5 beraberlik ve 3 yenilgi alarak topladığı 24 puanın sadece 8'ini dış sahalarda alabildi. Akdeniz ekibi bu sezon deplasmanda Goztepe'yi yenerken, Beşiktaş, Kasımpaşa, Buyukşehir Belediye Erzurumspor, Sivasspor ve Galatasaray maclarından beraberlikle sahadan ayrıldı. Yeni Malatya, Medipol Başakşehir ile Caykur Rizespor mucadelelerinden ise puan cıkartamadı.DEPLASMANDA 3 MACTA KALEYİ KAPATTIAntalyaspor, 9 deplasman macının 6'sında kalesinde gol gordu. Bu maclarda 13 gole engel olamayan Akdeniz ekibi, rakip ağları ise 8 kez sarsabildi. Fraport TAV Antalyaspor, Sivasspor, Galatasaray ve bu sezon deplasmanda ilk galibiyetini aldığı Goztepe macında kalesini gole kapatma başarısı elde etti.DOĞUKAN SİNİK'İN, SUPER LİG'DE İLK GOL SEVİNCİGoztepe karşısında attığı golle takımına 3 puanı kazandıran isim olan Antalyaspor'un 21 yaşındaki genc oyuncusu Doğukan Sinik, kariyerindeki ilk Super Lig golunu kaydetmiş oldu. Antalyaspor ile ilk kez 2014-2015 sezonunda TFF 1'inci Lig'deyken 3-1 kaybedilen Elazığspor macında forma giymeye başlayan Doğukan Sinik, kırmızı beyazlılarla 71 maca cıktı. Genc orta saha oyuncusu 63 Super Lig, 7 Turkiye Kupası ve 1 kez de TFF 1'inci Lig'de takımı adına forma giydi. Genc oyuncu, Goztepe'ye gol atarak Super Lig kariyerindeki ilk gol sevincini yaşarken, 2019-2020 yılında oynanan Turkiye Kupası macında da bir kez gol sevinci yaşadı. Doğukan Sinik, gecen sezon Ziraat Turkiye Kupası'nda oynanan Sivasspor mucadelesinde Antalyaspor formasıyla ilk golunu kaydetmişti.GOLU BABASINA ARMAĞAN ETTİGoztepe macının 68'inci dakikasında oyuna giren ve takımına galibiyeti getiren golu kaydeden Doğukan Sinik, gol sevincini teknik direktor Ersun Yanal'a sarılarak yaşadı. Macın ardından yayıncı kuruluşa yaptığı acıklamada "Benim icin cok ozel bir gun. İlk Super Lig golumu attım. Bugunun mutluluğunu doya doya yaşamak istiyorum. Hep bugunu bekliyordum. Duygularıyla hareket eden biriyim. Coğu zaman başka mevkilerde oynadım, gol atamadım, bu konuda cok eleştirildim ama duygularımla hareket eden birisi olduğum icin belki hata yapıyorum. Cok mutluyum. İnşallah devamı gelir" dedi. Sinik, attığı golu 2014 yılında kaybettiği babasına armağan etti.
- Antalya