Canakkale'nin Gelibolu ilcesinde yaşayan emekli memur İsmail Gurlen, lodos fırtınasıyla deniz kıyısına suruklenen ağac parcalarını toplayarak bunlardan biblolar yapıyor.
Saros Korfezi Doğal Hayatı Koruma ve Amator Olta Balıkcıları Yardımlaşma Derneğinin başkanlığını da yuruten Gurlen, emekliye ayrılmasının ardından hobi olarak ağac oymacılığı ve ahşap yakma ile ilgilenmeye başladı.
Lodos fırtınasının kıyıya taşıdığı ağac dallarını ve parcaları toplayan Gurlen, bunlara şekil vererek ceşitli objelere donuşturuyor.
İsmail Gurlen, gazetecilere yaptığı acıklamada, hobisi icin haftanın 4 gunu sahilde dolaştığını soyledi.
Her bir parcayı değerlendirmeye calıştığını belirten Gurlen, "Sahile fosil aramaya cıktığımda her iki işi birden yurutmeye calışıyorum. Bolgemize ait milyonlarca yıl once yaşamış fosilleri, bir şekilde kopmuş, parcalanmış, suruklenmiş, vasfını yitirmiş ağacları gorduğumde, bundan ne cıkarabilirim, nasıl bir anlam cıkarabilirim, bunun hikayesi ne olabilir şeklinde yorumlamak suretiyle bunları topluyorum, evime getiriyorum. Atolyemde, fazla dokunmadan bircoğunu işlemeye calışıyorum." diye konuştu.
Gurlen, urettiği biblo ve mumluk gibi eserleri satarak ekonomik gelir de elde etmeye başladığını sozlerine ekledi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Doğan Zelova