ADANA'nın duşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıldonumu anısına duzenlenen 11'inci Uluslararası 5 Ocak Adana Kurtuluş Yarı Maratonu ve Halk Koşusu, bu yıl koronavirus tedbirleri alınarak yoğun katılımla tamamlandı. Halk koşusunda Adıyaman'dan gelen bir sporcunun, 'Kıymet, aşkım seni cok seviyorum' yazılı kağıtla koşması, renkli goruntuler oluşturdu.Buyukşehir Belediyesi'nin duzenlediği 21 kilometrelik Uluslararası 5 Ocak Adana Kurtuluş Yarı Maratonu ile 4 kilometrelik halk koşusunda, bu yıl sadece Turkiye'den bine yakın sporcu ve vatandaş ter doktu. Seyhan ilcesindeki Fuzuli Caddesi'nde başlayan koşu, kentin tarihi ve doğal guzelliklerinin yer aldığı guzergahta devam etti. Her yıl onlarca farklı ulkeden katılımın olduğu maraton, bu yıl koronavirus salgını nedeniyle sadece ulke icinden sporcuların katılımıyla koşuldu. Sporcular, "Sağlık emekcileri icin kurtuluşa koşuyoruz" sloganıyla yapılan koşuda, start cizgisine maske takarak geldi.

EŞİNE SELAM GONDERDİHer yaştan katılımın olduğu halk koşusuna, Adıyaman'ın Samsat ilcesinden gelen bir sporcunun, elindeki 'Kıymet, aşkım seni cok seviyorum' yazılı kağıtla koşması, renkli goruntuler oluşturdu.Ote yandan koşuya gec kalan bir kadın sporcu, "Gec kaldım. Kendime cok inanıyorum" diyerek maratona katıldı.İl Emniyet Mudurluğu ekiplerinin guvenlik onlemi aldığı maraton, Merkez Park'ta son buldu. Adanalılar'ın, evlerinin balkonlarından ilgiyle takip ettiği maratonda, koşuya katılanlara madalya takılırken, dereceye girenlere toplamda 107 bin TL para odulu dağıtıldı.11'inci Uluslararası 5 Ocak Adana Kurtuluş Yarı Maratonu'nun sonucunda erkeklerde Sezgin Atac 1 saat 3 dakika 47 saniye ile, kadınlarda ise Yayla Kılıc, 1 saat 13 dakika 48 saniye ile birinci olarak 20 bin TL para odulu aldı. Erkeklerde ikinci olan Saffet Elkatmış ile kadınlarda Fatma Demir 10 bin TL odul alırken, ucuncu olan Ersin Tekal ile Bahar Atalay ise 5 bin TL para odulu aldı.
- AdanaKaynak: Demiroren Haber Ajansı / Anıl ATAR