Turkiye İstatistik Kurumunun (TUİK) verilerine gore Turkiye'de yaşlı nufus oranının en yuksek olduğu il olan Sinop'ta yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgınıyla mucadelede Vefa Sosyal Destek Grubu ekipleri, 65 yaş ustu vatandaşların sadece ihtiyaclarını karşılamıyor, sevinc ve huzunlerine de ortak oluyor.
Kentteki yaşlı vatandaşları Kovid-19 salgınından korumak amacıyla Valilik bunyesinde oluşturulan 112 Acil Cağrı Merkezi Mudurluğu ekipleri, ozverili calışmalarını surduruyor.

Nufusunun yuzde 18'i yaşlılardan oluşan kentte, vatandaşlardan gelen yardım cağrılarına anında karşılık veren ekipler, hemen hemen tum talepleri yerine getiriyor.
???????Yardım goturdukleri evlerdeki yaşlılarla sohbet eden ekipler, gelen talepleri karşılamanın yanında onlara moral vermeye de calışıyor.
"Varımızı yoğumuzu onlar icin harcamak istiyoruz"
Vefa Sosyal Destek Grubu calışını Zuhal Oz, AA muhabirine yaptığı acıklamada, yardımlar sırasında zaman zaman cok duygusal anlar da yaşadıklarını soyledi.
Vefa Sosyal Destek Grubu ekipleri olarak zor surecte yaşlı vatandaşların yanlarında olmaya calıştıklarını vurgulayan Oz, "Biz onların teker teker hayatlarına dokunuyoruz. Yeri geldiğinde mutlu oluyoruz cunku onların sevinclerini goruyoruz. Bazen de cok uzuluyoruz. Onlar icin elimizden gelen her şeyi yapmaya calışıyoruz. Varımızı yoğumuzu onlar icin harcamak istiyoruz cunku onlar mutlu oldukca bizler de mutlu oluyoruz. Biz onlara sadece yardım etmiyoruz, sevinc ve huzunlerine de ortak oluyoruz." ifadelerini kullandı.
Tuğce Ozcanlı Mendi ise yaşlı vatandaşlara yardımcı olmayı asla bir iş olarak gormediklerini vurguladı.
Bir insanın hayatına dokunmanın onemine işaret eden Mendi, "Gittiğimiz evlerde bizi cocukları gibi goruyorlar. Aramızda ister istemez duygusal bağ kuruluyor. Oyle hayatlar goruyoruz ki bazen gozyaşlarımızı tutamıyoruz. Bu acıdan yardımcı olabilmek, onların gonullerine girebilmek bizlere mutluluk veriyor." dedi.
112 Acil Cağrı Merkezi Muduru Necdet Yaman da Sinop'ta gelen cağrılar uzerine harekete gecen Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerince bugune kadar 13 bin talebin karşılandığını kaydetti.
Yaşlı, engelli ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların hizmetini gormeye devam edeceklerini belirten Yaman, ulkenin yaşlı nufus oranının en yuksek olduğu Sinop'ta yaşlıları korumayı gorev bilerek surdureceklerini ifade etti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Gokhan Gucukluoğlu