Erzincan'da Karayolları 164. Şube Şefliğinde gorevli Birkan Soyleyici, topladığı atık malzemeleri, evindeki atolyede yaptığı birbirinden farklı maket evlerle sanat eserine donuşturuyor.
Soyleyici, yaklaşık 10 yıl once kızının oyuncak ev isteği uzerine kendi imkanlarıyla evinin bodrum katını atolyeye cevirerek atık malzemelerle maket ev yapmaya başladı.
Yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgını nedeniyle izinli olduğu gunlerin buyuk bolumunu atolyesinde geciren Soyleyici, bugune kadar urettiği birbirinden guzel maket evlerle mahalle kurdu.
Sergi acmayı amaclayan Soyleyici, AA muhabirine yaptığı acıklamada, kızının oyuncak ev isteği uzerine boyle bir calışma başlattığını soyledi.
"Herkes hobi olarak bir işe başlayıp kendini geliştirebilir"
Sanayi sitesindeki cope atılan atıkları toplayarak atolyesine getirdiğini ifade eden Soyleyici, şoyle konuştu:
"Bir maket evi yaklaşık 1-3 ay arasında o anki ruh halime gore yapıyorum. Planlı projeli yapmıyorum, durumuma gore ve elimdeki malzemenin oluruna gore bir şeyler yapmaya calışıyorum. Salgın doneminde sokağa cıkma kısıtlamalarında evde boş oturmaktansa evin bodrumumdaki atolyede maket ev yapıyorum. Bu sadece benim icin değil, insanlar da kendilerini bu şekilde hobi olarak bir işe başlayıp geliştirebilirler."
Soyleyici, yaptıkları eserleri gorunce cok mutlu olduğunu belirterek sergi acmayı planladığını dile getirdi.
Sokağa cıkıp boş zaman gecirmek yerine atolyede calıştığını aktaran Soyleyici, "Kucuk kızım da bana zaman zaman yardım ediyor. Boş vakitlerimizi evde oturmaktansa en azından boyle bir uğraşla değerlendiriyoruz." diye konuştu.
Soyleyici'nin kızı Nurfeşan Soyleyici de kucukken oyuncak ev istediği babasının kendisine maket ev yaptığını belirterek, "Babamın yaptığı evlerle oyun oynadım. Şimdi koronavirus nedeniyle evde kaldığımızda atolyemizde babama yardım ediyorum." ifadelerini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Barış Yalcınkaya