Antalya'da yaşayan Meryem Matur (41), hamileliğinin 24'uncu haftasında premature bebek dunyaya getirdi.
32 santim, 660 gram doğan kızı Asya'nın 106 gun boyunca yoğun bakım mucadelesine şahit olan Matur, "Premature, Allah'ın bir mucizesinin yaratılışını dışarda izlemekmiş. Kızımın kirpiklerinin cıkışını izledim" dedi.
Antalya'da yaşayan Meryem ve Ender Matur (41) cifti, 2013 yılında evlendi. Bebek sahibi olmak isteyen cift, tup bebek tedavisi gordu. İkiz bebeklere hamile kalan Meryem Matur, yuksek tansiyon sebebiyle 24'uncu haftada doğum yaptı. İkiz bebeklerden birini anne karnında kaybeden Matur'un diğer bebeği ise sadece 3 gun hayata tutunabildi. Ardından birkac deneme de olumsuz sonuclanan cift, tum tedavileri reddetti.
Covid-19 pandemisinin başladığı sıralarda kendiliğinden hamile kalan Meryem Matur, bu durumu 2.5 ay sonra fark etti. 2 hafta sonrasında duşuk tehlikesi yaşayan Matur, ameliyat olmak zorunda kaldı. Ameliyattan 3 gun sonra yeniden ameliyata giren Meryem Matur, 2 ay boyunca evde yatarak bu sureci gecirdi. 22 haftalık hamileyken suyu gelen Matur, 2 hafta boyunca hastanede tedavi gordu. 24 haftalık hamileyken doğum yapan Meryem Matur, 32 santim boyunda, 660 gram ağırlığında premature dunyaya gelen bebeğine, Asya adını verdi. Anne karnında bacağının kırıldığının anlaşılması ve solunum cihazı ihtiyacı nedeniyle uzun sure yoğun bakımda kalan Asya bebek icin yaşama umudunun az olduğu soylendi. Hayata sımsıkı tutunan Asya bebek, 106 gun sonra yoğun bakımdan taburcu olarak evine cıktı.
'GUCLU KIZIM YAŞAM SAVAŞINI KAZANDI'Gebeliğinin 24'uncu haftasında suyunun bitmesi nedeniyle acilen doğuma alındığını anlatan Meryem Matur, gelişen komplikasyonlar nedeniyle bebeğin yaşama ihtimalinin olmadığının soylendiğini kaydetti. Matur, "Asya doğduğu andan itibaren her zaman onun ne kadar guclu bir kız olduğuna ve mucize bir bebek olduğuna inandım. Cok şukur Asya beni yanıltmadı. Mucize olarak dunyaya geldi. Benim guclu kızım yaşam savaşını kazandı. Hayata tutundu" dedi.63 GUN SONRA KUCAĞINA ALABİLDİAsya bebeğin 106 gun boyunca yoğun bakımda kaldığını anlatan Meryem Matur, "Kızımı yoğun bakımda her gun ya 5 ya da 10 dakika gorebiliyordum. 63 gun boyunca hic kucağıma alamadım. Dokunamadım bile. Sadece bir fanusun icerisinde gorebiliyordum. İlk ten tene temasımız başladığında onun ne kadar guclu olduğunu daha net bir şekilde anladım. Biz bu savaşı kazandık dedim. 106 gun sonra Asya beni yanıltmadı ve evimize geldik"diye konuştu. 'PREMATURE, YARATILIŞI DIŞARDAN İZLEMEKMİŞ'Meryem Matur, "Kızımın kirpiklerinin cıkışını izledim. Premature; Allah'ın mucizesinin yaratılışını dışarda izlemekmiş. Asya'yla beraber bunu gordum. Asya'nın var oluşu mucizeydi, mucize olarak da devam ediyor cok şukur. Asya herkese umut olsun. Premature anneleri umudunu asla yitirmesin. Premature bebekler her zaman cok guclu" dedi.'COK ZORLU BİR SUREC YAŞADIK'Baba Ender Matur ise kızı Asya'nın komplikasyonlarla doğduğunu anlattı. Doğumdan sonra kuvoze alınıp yoğun bakıma goturulduğunde bebeğini gorduğunu aktaran Matur, "Kızımın bacağında komplikasyonlar vardı. Organlardan baskı oluşmuştu. Plasenta uzun sure susuz kaldığından dolayı cocuk cok etkilenmişti. Bu sure zarfında cok zorlu bir surec yaşadık. Tek kişinin iceriye girmesi gerekiyordu. Hep eşim gordu. Ben de ceşitli video ve fotoğraflarla gorebildim. Yoğun bakımdan cıkarken kucağıma alabildim" dedi.'BİR BEBEĞİN YAŞAM MUCADELESİNE ŞAHİT OLDUK'Koronavirus nedeniyle riskli oldukları icin cok dikkatli davrandıklarını vurgulayan Ender Matur, "Bu sure zarfında eşini duşunuyorsun, doğan bebeğini duşunuyorsun, dışarıda Covid engeli var. Yakalanırsam, eşime bulaştırırsam cocuğuma herhangi bir şey olma riski var. Zorlu bir surecti. İnsanlar bir bebek dunyaya getirmek icin cok caba sarf ediyor. Haberlerde bebeklerini cope atanları gorebiliyoruz. Bir bebeğin yaşam mucadelesine biz şahit olduk. Boyle bırakıp gitmelerine cok şaşırıyoruz" diye konuştu.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı